View Single Post
stare 15.05.2007, 20:10   #6
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał Hybris
wyściełam downloads i rzeczywiście wszystko wraca do normy
ale problem w tym, że mam dużo fajnych mebli i nigdy nie miałam wadliwych dodatków
ostatnio pobierałam od amatorów widać - domy dla mebli, wlazło mi też kilka bezsensownych rekolorów lodówek

jak się tego pozbyć i jak wyczaić, który dodatek powoduje błąd – zastoju sima
jak wywalę przez grę po kolei wszystko to stracę to bezpowrotnie
a może nie trafie tak szybko
Właśnie nie ma takiego w 100% skutecznego sposobu... Można próbować metodą prób i błędów (tzn. niektórzy dzielą sobie dodatki na dwie połowy i dają połowę dodatków do Doanloads i sprawdzają, czy wszystko działa OK; na tej podstawie sprawdzają, w której połowie jest wadliwy dodatek, potem znów dzielą na pół, aż dojdą do wadliwego dodatku).
Można też przeskanować Doanloads za pomocą SimPE i jest duże prawdopodobieństwo znaleznienia wadliwego dodatku, ale to dość czasochłonne i trzeba robić z poradnikiem, żeby nic nie zepsuć (poradnik kiedyś tu był, teraz jest na simsweb.pl).
Cytat:
Napisał Hybris
jak wywalić z gry badziwene rekolory lodówek i kibelków??
przez grę się nie da
Kiedyś się dało, ale chyba po instalacji WB albo innego dodatku znika ikona śmietnika przy recolorach...
W takim wypadku możesz ściagnąć sobie program Clean Installer - http://sims2pack.modthesims2.com/ (w dziale Downloads na samej górze), następnie włączyć i w menu w prawym górnym rogu wybrać Downloads (musisz mieć w tym czasie dodatki w Downloads). Przeskanuje się folder Downloads i będzie można obejrzeć tekstury dodatków i wyrzucić te, których się nie chce.
Trzeba tylko zaznaczyć Podgląd (Preview) i najlepiej posortować dodatki według kategorii, wtedy będzie można najłatwiej znaleźć te recolory, są przypisane do kategorii "Object Recolors" (albo podobna nazwa, dokładnie nie pamiętam).
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem