03.07.2007, 12:21
|
|
Guest
|
Odp: 'Acrita'
Podstawowy błąd, który się mi rzuca w oczy, to to, ze w każdym pomieszczeniu dobrałaś tapety w podobnym kolorze jak podłogi =P Mi to sie nie podoba, bo wygląda mdło, w dodatku meble,w tym samym odcieniu i wszystko sie zlewa =P Ja zawsze daje dużo jaśniejsze, albo ciemniejsze podłogi, żeby się wyróżniało. Nie muszą być te same odcienie, by pasowało, można połączyć kolory, wygląda to wtedy ciekawiej =]
Bryła, w ogóle mi sie nie podoba, klockowata taka...ale dach to już koszmar...za wielki jest, za wysoki xD W ogrodzie jest strasznie napaćkane. Tutaj szklarnia, potem już basen, a zaraz imitacja plaży =P Przedpokój jest ok, ale trochę za ciemny, bo za ciemne kolory wybrałaś, gdyby podłoga była, np. biała, to od razu by się jaśniej zrobiło...No ale dobra pisałam już o tym, więc już nie ględzę xD te kwiatki koło krzesła, nie pasują mi tam. Salon jest ok, ale kominek mi już tam nie pasuje, to chyba przez źle dobrany kolor. ta niebieska kula, też jakoś tam się nie wpasowywuje. Łazienka, wydaje mi się, że za duże pomieszczenie zbudowałaś, bo napchałaś tam nie potrzebnych rzeczy, jak np. kwiatki...Nie wiem po co kwiatki w łazience. To samo z akwarium...Zły dobór mebli do pomieszczeń. Aha i zapomniałam dodać ten dywan tez nie bardzo pasuje I daj trochę prywatności simom xD Dałaś wielkie okna wychodzące na werandę, dlatego to mówię xD
No i znowu napchane tego wszystkiego w kuchni. Jakieś malutkie kwiatki, ozdóbki wielkości długopisu xD Trochę głupio to na ziemi wygląda. Ogólnie na blatach tez jest napchane mikserami i innymi tego typu rzeczami. Sypialnia jest chyba najładniejszym pokojem. Prawie wszystko pasuje i nie jest napchane rożnymi rzeczami =] Trochę mi ten brąz np. komody mi trochę nie pasuje, lepszy jest ten jaśniejszy, albo ten najciemniejszy na łóżku. Ale dobra tego już się tak bardzo nie czepiam. Pokoju dziecka nawet nie będę komentować, bo musiałabym skrytykować wszystko, w ogóle mi się nie podoba.
Teraz pora na zdjęcie lotu ptaka. Patrząc na to widać, że przeznaczałaś za dużo miejsca na poszczególne pomieszczenia. Np. łazienka, z jednej strony napchane, druga już jest cała pusta.
Ogólnie dom nie najgorszy, ale musisz poro popracować nad doborem kolorów ścian, tapet mebli, nad doborem mebli do odpowiedniego pomieszczenia. Oczywiście musisz się też nauczyć oszacować jak wielkie pomieszczenie ci potrzebne i tak budować, by nie były one, aż tak wielkie.
|
|
|