View Single Post
stare 05.07.2007, 19:21   #13
Aleks
Guest

Domyślnie Odp: "Dom na Spokojnej"

No więc jestem bezstronna :smirk: Co czasem cieszy, a czasem załamuje...ale oceniamy:
Bryła: Ciekawa i oryginalna. Taki najnormalniejszy domek, choć lekko kreatywny, co bardzo lubię. Kolory fajne, nie ciepłe i nie zimne. W sam raz. 10/10
Ogród: Dużo zieleni z przodu i z tyłu. Fajnie prezentują się małe choineczki J . Można by było dodać tam jakąś małą fontannę lub rzeźbę, było by ciekawiej. Z tyłu domu nie pasują mi te huśtawki...znaczy kolor. Można by było zrobić ja na zieloni, ale to już moja sugestia. 9/10
Kuchnio-Salono-Jadalnia: Nie przepadam za takim połączeniem, ponieważ optycznie zmniejsza dom. Kolory nawet dobre, ale ciepłe odcienie zazwyczaj radzę zostawiać do sypialni i pokoi gościnnych. Za to małe dekoracje są świetne, np. deska do krojenia albo chlebak...Podoba mi się to. Meble fajne, ale takie jednolite. Urozmaicenie kolorystyczne i będzie super! 8/10
Gabinet: Strasznie zimny. Osobiście wiała bym stamtąd przy najbliższej okazji...chyba, że ktoś lubi biel. 5/10
Sypialnia: Fajna. Biel, beż i czerń fajnie kontrastują, a drewniana podłoga dodaje takiej ‘przytulności’. Akcent zieleni też świetny. 10/10
Łazienka: Fajna. Styl grecko-łazienkowy, który sama często wykorzystuje. Jedyne zastrzeżenie to to, że jest mała. 8/10
Pokuj nastolatki: Udał ci się, ale nie pasuje mi ta lampa na nocnym stoliku. Jakaś taka inna. Lekkie zasłonki ładnie wyglądają w tak ciepłym otoczeniu. 9/10
Ogródek i taras: Fajnie urządzone. Staw z kaczkami mnie rozbroił. Kamyczek przy wodzie dodaje klimatu...nie wiem jakiego, ale dodaje. O huśtawkach mówiłam, ale radzę zlikwidować ten rząd choinek na domem. Będzie ciekawiej. 8/10
Ocena ogólna: 8/10
Nieźle. Buduj tak dalej, a zdobędziesz wprawę .