View Single Post
stare 07.07.2007, 23:12   #8
Fizzly
Guest

Domyślnie Odp: Wymarzone dodatki

Cytat:
Napisał Rainbow
-akcesoria/nowe opcje związane z dziećmi-właśnie te wózki,wyjeżdżanie z małym dzieckiem do parku na parcelę publiczną
-akcesoria dla zwierzaków + możliwość chodzenia z pieskiem na smyczy po ogródku,domu,parku
-dyscypliny sportowe
-odwiedzanie sąsiadów

Czyli to,co już wymieniono
Co do ozdób w pokoju-czachę np. jako obraz można samemu zrobić
Makijażu i fryzur w necie zatrzęsienie ;D
Najbardziej brakuje mi maxisowych mebelków/meshy -nie świnią gry,można na nich 'polegać'
I Interakcji,Maxis się tu nie stara
Brak ci interakcji? Twierdzisz ze Maxis sie niestara? Ja uwazam wrecz przeciwnie. Interakcjii w TS2 jest od zatrzesienia, jest mnostwo szczegolow, o ktorych tylko mozna bylo w TS1 pomarzyc. Naprawde TS2 to porzadny produkt nawet pod wzgledem interakcjii. Taka jest moja opinia, chociaz mozna by zrobic jeszcze kilka, nie powiem. Ja tam bym chcial dodatek "Farm life", w Polsce moglby sie nazywac po prostu "Farma", czy jak tam kto chce... W kazdym razie byloby oczywiscie mnostwo przedmiotow i gadzetow do tworzenia, budowy i wyposazania farmy
, do tego "domek dla krolikow", "kurza grzeda", tak zeby podopieczni mogli hodowac sobie kroliki-dla zabawy? i kury-dla jajek, ktore dodawalyby jedzonko do lodowki po zebraniu. Do tego barany, moze krowa? XD Mogl by byc tez taki segmentowy "stary plot", na ktorym bylaby opcja "usiadz na plocie" i zakochane pary moglyby tez siadac i tualic sie na owym plocie, w nocy z dodatkowa opcja "patrz w ksiezyc", albo co. xP Dzieci moglyby czasem spadac z owego plotu, zeby ciekawiej bylo. No i kilka innych "pobocznych" interakcjii tez mogloby byc, np.:
- skacz na sianie (kliknij na stogu siana)
- spij na sianie (kliknij na stogu siana)
- baw sie w chowanego (kliknij na dzieciaka w dowolnym miejscu)
- zrob robotke... -> sweter/szalik/skarpetki/rekawiczki (kliknij na simie siedzacym w fotelu i posiadajacym welne w ekwipunku)

Poza tym wprowadziłbym jeszcze minipack "The Sims 2: Family", czyli dodatek "Rodzina", ktory wprowadziłby - już nie tylko meble i gadżety - ale kilka odstawowych rzeczy: Pomiędzy wiekiem małego dziecka a dziecka wprowadziłbym nową grupę wiekową, nie wiem jak to nazwać w Polskiej wersji... ^^" W każdym razie byłby to wiek przedszkolaka. Dziecko byłoby mniejsze od dziecka chodzacego do szkoły, ale bardziej umiejętne aniżeli małe dziecko,tj. wiek 5-6 lat. Takowy dzieciak umiałby już schodzić i wchodzić po schodach. Nadal potrafiłby korzystać z zabawek dla małych dzieci oczywiście, ale mogło by dojść kilka nowych, np. klocki czy kolejka. Potrafiłby już chodzić jak człowiek oczywiście, ale byłby taką grupą pośrednią. Uczyłby się korzystania z toalety-siadania na muszli oczywiście (znaczek do wspomnień: Potrafię skorzystać z kibelka!), uczyłby się samodzielnie jeść-przy stole (znaczek do wspomnień: Umiem juz sam jeść!). Wraz z nowym dodatkiem, możnaby również malca uczyć pielęgnacji ogrodu (znaczek do wspomnień: Jestem małym ogrodnikiem!). Oczywiście najważniejszy jest fakt, że przedszkolak chodziłby do przedszkola - można by zawieźć malucha samochodem-opcja na samochodzie: "kup fotelik dla dziecka" lub skorzystać z autobusu-inny niz szkolny, pani przedszkolanka wysiada pod domem i prowadzi malucha za rękę do autobusu-jak w japoni, nie wiem czy ktoś kojarzy autobusy dla przedszkolaków ^^" Oczywiście również możliwość zatrudnienia prywatnej przedszkolanki/opiekunki do domu. Co najważniejsze, takowe dzieciaki mogłyby się przemieszczać już pomiędzy parcelami, mam tutaj na myśli to, że sąsiedzi mogliby przychodzić z takimi dzieciakami "za rączkę", tak i możnaby takiego dzieciaka zabierać poza obszar swojej parceli mieszkalnej-w.w. fotelik samochodowy. xP Każda sim-TAXI też by musiała się wyposażyć, hyh. Do tego opcja dla nastolatków przy roznoszeniu gazet - wtedy zamiast pani/pana gazeciarza owy sim by przychodził. To samo w pizzeri i na poczcie oraz rola niani naturalnie. W domu możnaby otworzyć "Domowe przedszkole", wtedy sąsiedzi sprowadzają dwójkę czy trójkędzieci, odbierają je wieczorem i płacą za twój ciężki dzień ^^ Z gadżetów koniecznie piaskownica i ślizgawka oraz basen dla dzieci. Dla starszych dzieci opcja "graj w piłkę", "baw się w chowanego". Oczywiście mnóstwo interakcji do tego, jak np. przedszkolaki ciągnący rodziców za rękę podczas przygotowywania posiłku, czy siedzenia na kanapie. Do tego przy jedzeniu, przed nauczeniem się- rzucanie jedzeniem, a wraz z tym nowe zadania dla simów, w tym wypadku "wyczyść stół"-blaty by się brudziły z czasem, jak szafki. Z gadżetów lampka nocna z wyświetlanymi elementami na suficie. Dla nas niewidoczne coprawda, ale lapmka z melodyjką, do usypiania dzieci. xP Zmianki tym samym w zachowaniu dzieci - małe dzieci początkowo bałyby się ciemności. Zakończeniem lęku byłyby znaczek do wspomnień: Nie boję się już ciemności! A żeby takowy znaczek mały sim otrzymał, opcje (kliknij na małego sima w łóżku, który grymasi) "zostań na chwilę", "utul do snu", "opowiedź bajkę" i "zaśpiewaj kołysankę". Dla mniej grymaśnych wystarczyłoby to drugie, ale dla innych - nie koniecznie. xP Fajny byłby teżkonik na biegunach, dla małych dzieci (pod okiem rodziców) i dla przedszkolaków jednocześnie. Cóż, chyba wszystko. xP Może to za dużo na minipack....? ^^"

Ostatnio edytowane przez Fizzly : 07.07.2007 - 23:38
  Odpowiedź z Cytatem