Cytat:
Napisał Ylva
A ja mam pytanie: czy jesli rodzi mi sie dziecko, podrasta i wysyłam je na studia.. To czy gdy skonczy studia moge znow przemiescic go do rodziny w ktorej wczesniej mieszkal? Czy sa na to kody?
|
Sim po ukończeniu studiów zostaje przeniesiony do skrzyni rodzin do głównego otoczenia (takiego jak Miłowo czy Dziwnowo - nie mylić z okolicami studenckimi, np. Simowym Uniwersytetem). Wtedy możesz go wprowadzić do domu, który wcześniej zamieszkiwał z pomocą opcji
łączenia domów /bodajże tak to się nazywało/. Po prostu wrzucasz go do domku, jakbyś chciała go tam zakwaterować i na pytanie w stylu 'Czy chcesz połączyć rodzinę
x z rodziną
y?' odpowiadasz 'Tak'. Z tym, że o ile pamięć mnie nie myli opcja łączenia rodzin dochodzi dopiero w którymś dodatku - przyznaję bez bicia - pojęcia nie mam w którym. Dlatego jeśli sposób ten u Ciebie nie działa proponuję następujące, tradycyjne rozwiązanie: wprowadź byłego studenta do jakiejś pustej chatki w okolicy, a następnie przełącz się na rodzinę, z którą ma on zamieszkać. Po tym zaproś go kimś z tej właśnie rodziny do siebie, a następnie wybierz na nim opcję w stylu 'zaproponuj -> wprowadź się'.
Pozdr.
edit: Wynalazłam.. W NS właśnie dochodzi opcja, o której pisałam wyżej...

[
klik]