Tonetti napisał/a:
Cytat:
to " pomieszczenie" ze schodami
|
.
Niestety nie wiem o jakie pomieszczenie Ci chodzi. Schody są na parterze i w pokoju dziewczynki. Innego pomieszczenia ze schodami nie ma. No chyba, że chodzi Ci o któryś korytarz?
Kowalski123 napisał/a:
Cytat:
kuchnia żółta tapeta i żółta podłoga podłogę mogłaś zrobić jakąś drewnianą i tapetę raczej też zmienić nie lubię jej za jaskrawa
|
No cóż moim zdaniem kuchnia nie jest jaskrawa, ale to oczywiście kwestia gustu

Kolor na ścianie to raczej miodowy niż żółty. Podobnie lenteks na podłodze, on także jest miodowy z ciemno pomarańczową krateczką (sama go wykonałam i zapewniam że nie jest żółty).
Chryzantem Złocisty napisała:
Cytat:
Jak nie wystartujesz w konkursie forumowym,to Cię zbiję
|
Pobrałam już domek konkursowy, więc nie kupuj broni
Cytat:
Powiedz mi,skąd wzięłaś te kwiatki które są na biurku w sypialni rodziców i pokoju małej?Takie trzy okrągłe różowe cosie obwiązane wstążką?Czy one są maxisowe?
|
Tak, są maxisowe. Nazywają się "Niebiańskie kadomatsu" - były w dodatku Na święta.
Ja też, no wiesz, ten tego no :*
Kasia napisała:
Cytat:
Widać też, że dużo pracy i serca włożyłaś w ten domek
|
Tak, masz rację. Nigdy nie spieszę się budując i meblując domki. Uważam, że pośpiech w takich sprawach nie jest dobry. Wolę budować powoli, a dokładnie, oglądam wiele razy, czy przypadkiem nie ma jakichś błędów. Tak więc pisząc to:
Cytat:
...ja wywnioskowałam, że jesteś osobą dokładną, lubisz porządek, jesteś cierpliwa
|
również masz rację. I dziękuję za tak pochlebne słowa na mój temat
Sergio napisał:
Cytat:
Po tytule postu oczekiwałem czegoś innego niz to co zobaczyłem, osobiście nie uważam, że na taki domek może pozwolic sobie jakiś sławny i bogaty sim.
|
Zupełnie nie rozumiem tego zdania. Przede wszystkim czego się spodziewałeś? Bo jak dla mnie nazwa "Ulica Słuszna 135" niewiele sugeruje. A jeśli chodzi Ci o "sławni i bogaci", to niestety, ale nadal nie rozumiem. Jeśli na ten domek nie może sobie pozwolić sławny i bogaty sim to jaki? Naprawdę nie rozumiem.
Cytat:
Pokuj Bartosza nawet mi się podoba jednak nie pasuje do całości domu.
|
Bo to pokój Bartosza, a on ma inną osobowość niż pozostali członkowie rodziny
Kuba napisał:
Cytat:
a tu myślałem, że ujrzę jakąś willę z prawdziwego zdarzenia, bogato urządzono, a tu taki zonk!
|
Po pierwsze nigdzie nie napisałam, że to willa, a po drugie co znaczy "zonk"? Piszesz tak, jakby w środku normalnie taka była bieda, że aż przyprawia o łzy, a tak przecież nie jest.
Cytat:
nie wiem jak nawet określić ten kolor na piętrze, zgniła żółć?
|
Jak dla mnie to brąz. A jeśli już porównujemy, to mi on bardziej przypomina toffi niż coś zgniłego

O kolorach w kuchni, napisałam powyżej.
Cytat:
Przede wszystkim czepię się kolorów. Są brzydkie. Te zielenie nie teges
|
Rozumiem, że nie lubisz takich kolorów, ale czy uważasz, że są źle połączone?
Może Twoim zdaniem zieleń nie pasuje do odcieni brązu, czy żółtego?
Cytat:
Meble też takie dziwne... I ten różowy pokoik ni z gruchy ni z pietruchy
|
Naprawdę ciężko cokolwiek wywnioskować z Twojej wypowiedzi. Co znaczy, że meble są dziwne? Co nie podoba Ci się w różowym pokoiku?
Niestety, ale Twoja wypowiedź jest bardzo niejasna. Zasypałeś mnie słowami, które w większości krytykują, bez żadnego właściwie uzasadnienia. Nie pomyśl czasem, że piszę to dlatego, że nie potrafię przyjmować krytyki. Chodzi o jakieś uzasadnienie. Ze słów "zielenie nie teges" nie da się wywnioskować nic poza tym, że zielenie Ci się nie podobają. Ale dlaczego? Wolałabym jednak móc wyciągnąć jakieś wnioski, również z Twojej wypowiedzi
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi w moim temacie. Każda opinia ma dla mnie ogromne znaczenie i każdą opinie szanuję.
I jeszcze jedno: z czasem zobaczycie, że ja robię domki w różnym stylu. Budując i meblując domki, biorę pod uwagę osobowości moich simów. Staram się budować tak, aby dom do nich pasował. Szczególnie, jeśli buduję dla rodziny, która ma już swoją historię, która wiele już przeżyła. Tak jest ciekawiej, bo przecież gdybym budowała w swoim stylu, wszystkie domki mogłyby być niemalże jednakowe. Poza tym, czy prawdziwy projektant wnętrz dekoruje je (domy) w swoim stylu i guście? Nie - robi tak, aby wnętrza domu odpowiadały gustom mieszkańców.
Dlatego właśnie, moje domki są różne, o czym z czasem się przekonacie. Potrafię zrobić pokój w kolorze bladego różu, chociaż nie znoszę tego koloru. Ważne, żeby pasował do sima, który będzie w nim mieszkał