View Single Post
stare 16.08.2007, 13:39   #3
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: dom Sunik <pierwszy dom na forum><czysty>

Szkoda, że trzeba klikać na zdjęcia i długo czekać zanim się załadują (przynajmniej u mnie ). To bardzo zniechęca do oglądania.

Bryła:
Podoba mi się. Jest taka nietypowa. Ja bym zapewne do tych szarych cegieł, dała szare, albo czarne schody i balustrady, ale z tymi też nie wygląda źle. Poza tym, wiadomo, że to wszystko kwestia gustu

Kuchnia z jadalnią:
Jasna zielona tapeta z białymi listwami nie pasuje do ciemnej drewnianej podłogi. Sprzęty kuchenne są raczej nowoczesne, co również nie pasuje do podłogi. Stół i krzesła jakoś odstają od reszty. Myślę, że gdybyś zmienił drewnianą podłogę na jakieś płytki czy linoleum, byłby lepiej.

Pokój wypoczynkowy:
Znowu ta sama tapeta. Rozumiem, że tak miało być, bo między kuchnią a salonem nie ma kompletnej ściany. Zauważyłam jednak, że zmieniłeś podłogę, więc dziwi mnie, że tapety nie. Sądzę, że bardziej wymagane byłoby zachowanie takiej samej podłogi niż tapety.
W salonie najbardziej chyba nie pasuje ten dywan. Na drugim zdjęciu niewiele widać :con:

Przedpokój:
Właściwie widać tylko drzwi i schody, więc nie ma co oceniać.

Sypialnia:
Ładne kolory, tylko półka na książki jakoś się z kolorystyką nie wpasowała. Nie podoba mi się również to, że ten regał stoi tak na wprost drzwi, tak, że można na niego wpaść. Fotel również stoi jakoś tak dziwnie, lepiej byłoby, gdyby stał prosto.

Sergio napisał:
Cytat:
Zdjęcie pokoju nie zamieszcam ponieważ nie ma cow nim oglądać
Szkoda, jeśli jest częścią domu, to uważam, że powinieneś go pokazać. Ale Twój wybór.

Uwagi:
Zdjęcia lepiej by wyglądały bez siatki, więc polecam robienie ich w trybie życia. Polecam również robienie zdjęć przy zapalonych światłach, będą wówczas jaśniejsze i ładniejsze, a przede wszystkim będzie lepiej widać, co na nich jest.
Bardzo też nie podoba mi się to, że na zdjęciach pomieszczeń widać niebo. Proponuję ustawiać kamerę tak, aby było widać tylko ściany.
Brakuje mi rzutów pięter i zdjęć tarasu.

Podsumowanie:
Z całego domu najbardziej podoba mi się bryła. Jest ciekawa, zbudowana z pomysłem Poszczególne pomieszczenia nie podobają mi się zbytnio. Jeśli miałabym wybrać najlepsze z nich, wybrałabym sypialnię.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy następnych budowlach Irbis
Irbis jest offline