View Single Post
stare 26.08.2007, 17:24   #16
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Dom "Catherok"

Najpierw chcę zaznaczyć, że nie podobają mi się zdjęcia. Wiem, że mam ocenić domek, ale forma prezentacji również jest ważna. Dlatego właśnie pozwalam sobie zwrócić na to uwagę. Pozwolę sobie zaproponować, żebyś robił zdjęcia w trybie życia, wówczas nie będzie widać siatki. Poza tym ładniej wyglądają zdjęcia z bliska. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że zwróciłam na to uwagę

Domek:

Podoba mi się bryła. Dom jest nieduży i skromny.
Wejście:
ciekawe, ale ja zrezygnowałabym z tej barierki i furtki, zwłaszcza że są tam kolumny.
Jadalnia:
skromna, prosta, nie pasują te lampy na ścianach, są za duże .
Kuchnia:
również prosta, ja zamiast tego płotka postawiłabym pół ściankę.
Salon:
teraz widzę, że te lampy są wszędzie, no nic; nie wiem co to jest to białe na ławie, ale mi się nie podoba, myślę też, że zamiast lampki lepszy byłby mały bukiet kwiatów; bardzo podobają mi się schody na górę, chodzi o sposób ich umieszczenia.
Łazienki:
tą na dole niezbyt dokładnie widać, więc nie będę się o niej rozpisywać; w łazience na górze brakuje mi czegoś, może jakiegoś kwiatka, a zamiast szafki postawiłabym zlew na nóżce.
Hol i balkon na pietrze:
sama nie wiem, niewiele tam widać; a przy okazji ten kącik z biurkiem i sztalugą - nie lubię kiedy meble zasłaniają okna, może lepiej gdyby biurko stało przy ścianie?; sztaluga również nie wygląda dobrze.
Pokój nastolatka:
może zamiast jednej etażerki, lepiej wstawić szafę z ubraniami?; i za dużo tam lamp.
Pokój rodziców:
również za dużo lamp, poza tym nie mam zastrzeżeń.

Podsumowanie:
Poza tymi rzeczami, które wypisałam, już się do niczego nie doczepię Domek ogólnie jest ładny, utrzymany w jednym stylu, ładnie dobrane kolory, jest skromny, ale to nie jest jego minus.