Bryła i ogród:
Kształt domu podoba mi się, nie jest duży, a taki przyjemny, również kolorystyka jest ładna, choć nie podoba mi się ścieżka. Ciekawie wygląda ten balkonik, choć ja wolałabym go od podwórka (chyba, że mieszkała by w nim simka podrywaczka, wtedy od ulicy byłby w sam raz na opalanie się pół nago i wyłapywanie spojrzeń rozpalonych simów

).
Drzewa za domem na pierwszych zdjęciach wyglądają nieciekawie, tak jakby ich było za dużo. Na zbliżeniach wygląda to inaczej - taki przytulny mały park. Mimo tego i tak bym je usunęła, ponieważ jak dla mnie, działka jest na to za mała.
W ogrodzie jest zdecydowanie za dużo krzeseł. Stoją luźno porozstawiane po całym chyba podwórku i naprawdę nie wiem po co. Moim zdaniem wystarczyłoby parę ławek.
Kolejna rzecz, która mi tam nie pasuje, to jacuzzi. Do zewnętrznego stylu domu, bardziej odpowiednie byłoby to drewniane jacuzzi. Ja ustawiłabym je w parku, pod koronami drzew, gdzie w długie letnie wieczory simowie odbywaliby w nim romantyczne kąpiele

Ogrodzenie zupełnie odstaje od reszty, dlatego że jest metalowe i do tego czarne. Nie pasuje do kolorystyki domu, do jego stylu, zwłaszcza, że na balkonikach są drewniane balustrady.
Staw umieszczony w ten sposób przy krawędzi działki nie wygląda dobrze, jest taki jakby ucięty.
Duży pokój:
Ciekawie zrobiłaś kącik z telewizorem, chodzi mi o to, że jest niżej. Myślę jednak, że w przypadku takiego wnętrza lepiej wyglądałaby jednolita tapeta. Ta którą umieściłaś ma drewnianą listwę na dole i moim zdaniem psuje efekt niższego pomieszczenia. Poza tym ta tapeta nie pasuje do mebli, albo meble do tapety - ja wymieniłabym meble na klasyczne.
Obraz i firanki pasują do tapety, ale nie pasują do mebli. Przy okazji firanek, zauważyłam, że jedno z okien jest źle umieszczone (to obok obrazu).
W kąciku ze sprzętem grającym nieładnie wygląda to lustro, nie pasuje stylem i kolorem (ono jest przecież w różowe kwiatki czy coś takiego).
Kuchnia:
Tutaj nie podoba mi się jedynie tapeta, poza tym nie mam zastrzeżeń. Troszkę jeszcze rażą te różne drzwi. Dlaczego są różne?
Jadalnia:
Tapeta jest naprawdę nieładna, to znaczy ładna, ale nie do jadalni, zwłaszcza nie do takiej, w której stoją takie meble. Rzeźba też nie wygląda dobrze. To zielone na ścianie to gałęzie drzewa prawda? Na przyszłość unikaj czegoś takiego.
Łazienka:
Poza tapetą jest dobrze, podłoga pasuje kolorem do wanny i reszty. A jeśli chodzi o tapetę: ja bym umieściła tam coś w kolorze tych rąbów znajdujących się na podłodze.
Gabinet:
Ciężko go ocenić, ponieważ na zdjęciu nie widać go dobrze. Widzę zestaw mebli z internetu i sztalugę. I nie jestem pewna co tam robi ta biała kanapa, ona jest w gabinecie, czy w jakimś innym pomieszczeniu?
Sypialnia:
To chyba najbardziej udane wnętrze, zestaw mebli z internetu i kolorystycznie dobrana tapeta i podłoga. Co prawda do siebie już tak dobrze nie pasują, ale trudno.
Podsumowanie:
Z zewnątrz domek podoba mi się, poza tym co wymieniłam wyżej. Po obejrzeniu bryły nastawiłam się na ciepłe przytulne wnętrza. Kiedy zobaczyłam je, poczułam się rozczarowana: nowoczesne meble z internetu przemieszane z klasycznymi. To mi się nie podoba. Nie podoba mi się również sposób, w jaki łączysz tapety z podłogami, są do siebie niedopasowane.
Mam nadzieję, że moje liczne uwagi potraktujesz jako rady. Napisałam to, żebyś wiedziała czego unikać podczas meblowania kolejnych domków. Życzę powodzenia
I jeszcze jedna sprawa: otóż zauważyłam, że rozmieszczenie pomieszczeń w Twoim domku jest łudząco podobne do układu pomieszczeń jednego z oryginalnych maxisowych domów. Dom nazywa się "Tak Jak Trzeba" i znajduje się w skrzyni domów. Twój dom wygląda bardzo podobnie do tamtego, z małymi przeróbkami. Nie twierdzę, że delikatna przebudowa i umeblowanie maxisowego domku i pokazanie go na forum to coś złego. Uważam jednak, że należałoby to zaznaczyć jakoś: bo jeśli na przykład Ja chwalę Cię za bryłę, ponieważ jestem przekonana, że jest Twoja, a później zauważam, że ona tak do końca Twoja nie jest, to Ja czuję się oszukana.
Nie czuj się urażona, ja tylko piszę o tym co zauważyłam i chcę się dowiedzieć jak to się stało, że Twój domek przypomina tamten?