View Single Post
stare 30.08.2007, 08:40   #60
Eámanë
Admin Emeryt

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - pytania dotyczące konkursu

Wybaczcie, że tak długo nie odpowiadałam, miałam małe wakacje

Cytat:
Napisał konrad2310
Wiadomo że nie wolno ingerować w kształt bryły, ściany i fundamenty. Nie można dobudowywać i usuwać tych elementów. Z pozostałymi rzeczami możemy robić co nam się podoba, tak? Więc czy można usunąć lub przesunąć jedne schody? Co prawda nie są wymieniane jako rzeczy obok fundamentów i ścian których mamy nie ruszać i było powiedziane, że schodki można zmienić, ale czy skasować? Czy to nie jest zbytnia ingerencja w bryłę?
Można skasować, wymienić, przesunąć - co tam Ci pasuje

Cytat:
Napisał Irbis
I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.

I jeszcze jedno: czy mogę dostawić kolumny, które będą podtrzymywały dach?
Fundamentów nie można dobudowywać. Kolumny - ok, o ile są to faktyczne kolumny, a nie zrobione za pomocą narzędzia budowy ścian.

Cytat:
Napisał Irbis
Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?
Maxisowe dodatki z bonusów są jak najbardziej dozwolone

Cytat:
Napisał konrad2310
Kodem boolProp... można poprzez chyba opcję "spawn" i dalej coś tam, przywołać przedmioty, które normalnie w grze nie sa widoczne (patelnie, garnki, sztućce, wędki, grabie, profesor piłeczka, solniczka (ohjeah) itp.)

no i więc czy można ich używać, żeby nasz domek wydawał się realniejszy?

EDIT: dokładnie to więcej/spawn/accesory cheat
Można