View Single Post
stare 31.08.2007, 19:13   #18
Kasiunia14lat
Guest

Domyślnie Odp: .:Dwuosobowy, niewielki, ze szczyptą nowoczesności:.

Bardzo ładny domek Masz naprawdę wyczucie smaku, a oto moja ocenka:

Zewnątrz- Rzeczywiście, niewielki, ale tu nie widać tej szczypty nowoczesności, domek jest parterowy i raczej przytulny. Chociaż nie podoba mi się kolor i rodzaj tynku, i to że łączyłaś/eś dwie barwy. Brakuje mi też ogródka, ale przyjmując, że to starter i biorąc pod uwagę, że ma dwa klomby daję 7/10.

Ogród: Nie będę oceniała ogrodu, bo go nie ma, klomby to takie jakby... wykończenie domku, dlatego nie biorę pod uwagę.

Bryła: Bardzo prosta, ale... ciepła. Podoba mi się, bez zbędnych kątów i ścian. Skromna, ale taka prawdziwa. Dach pasuje do całości, jak już pisałam wcześniej minus za tynk. Ale ogólnie jest dobrze. Też 7/10.

Wnętrze: Zacznę od holu, bardzo ładny, ten żyrandol bardzo tu pasuje, nie mam zastrzeżeń. Potem kuchnia też mi się podoba, ale znowu problem ze ścianami, nie pasuje mi kolor i faktura... widzę, że właśnie tu tkwi problem, a dobra tapeta czy kolor farby bardzo podkreślają charakter wnętrza... Tak więc na czym to skonczyłam? Ah tak, kuchnia, ładna. Salon też mi się podoba, tyle, że ten obraz mi tam nie pasuje. W łazience czepnę się blatów (kolor i wzór) oraz kafelków, mają identyczny odcień i te na podłodze i na ścianach, co nie wygląda zbyt fajnie. Sypialnia najzimniejsza, ale utrzymamana w ładnych kolorach, chyba najładniejszych w domku. Ogólnie dobrze, aczykolwiek masz niestety problem z kolorami i nad tym trzeba pracować. 7/10

Razem: 21/30 Bardzo dobry wynik

Uwagi: Cały domek to rzecz gustu, znajdą się tacy którym będzie się podobał, ale i jego przeciwnicy. Jest przytulny, jak napisałaś/eś ze szczyptą nowoczesności, dlatego myślę zadowolił wielu. Ładne rozmieszczenie i fajne wykorzystanie pomieszczeć. Radziłabym pozmieniać kolory ścian, i tynk na zewnątrz i może wziąść się za ogród? Altanka, czy basen, a może taras, poprawi sprawę? Wierzę w ciebie, popracuj efekty będą widoczne. Trzymaj się i powodzenia Czekam na kolejny domek.

Pozdrawiam, Kasia.