View Single Post
stare 13.09.2007, 21:35   #33
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Odp: "W stronę natury" Nowoczesny Dom Rayikeii (Modern Living Series)

Jeszcze nie miałem okazji pisać w tym temacie, ale ktoś go odświeżył i napiszę.

Bryła: Taka nijaka, klockowata, brzydka. Te Te kwadraty przy 'dachu' są niepotrzebne i nie pasują. Za pierwszym razem skojarzyłem to z kratkami z trybu kupowania/budowania. Ogólnie nie podoba mi się. A jak mi się nie podoba, to tylko poniżej 5. Czyli 3/10 (bo najgorsza nie jest)

Ogród: Jakiegoś takiego specjalnego ogrodu nie ma. I może być. Wystarcza mi zdecydowanie taras frontowy. Jest piękny (bo nie widać bryły), dużo kwiatów, ładnie rozpracowane i całkiem ładne ujęcia (to one sprawiają, że jest tak ładnie). Ogólnie nie jest tak źle z tym ogrodem. Ale coś mi tam jednak nie pasi. Dlatego 6.5/10

Wnętrze: Kucnia jest paskudna i obrzydliwa. Fee! :wacko: Ohydne cegły i podłoga. Jak w jakiejś piwnicy. Jadalnia... Zimno i sterylnie. Gdyby nie te firanki byłoby jeszcze gorzej. One są wyjątkowo ładne. Tyle przestrzeni, gdzie jakaś zieleń? Obojętnie gdzie - na ścianie, na suficie, na podłodze, gdziekolwiek! Byleby było zielono. W tym kąciku tv na antresoli trochę nie pasują mi te kanapy, strasznie mnie irytują. Wszędzie je widzę. Już nie mogę wytrzymać. Jeszcze 3 pod rząd, spokojnie starczyłyby 2. Sypialnia na piętrze sprawia, że robi mi się niedobrze. Ten dobór kolorów, ta cegła, te meble tak szpecą, że szkoda gadać (tzn. tylko na 1 zdjęciu sypialni na piętrze). Druga część sypialni może być. Łazienka też jest brzydka. Lepiej nie projektuj domów z maxisowymi okładzinami, podłogami, drzwiami i meblami, bo ci to nie wychodzi (tak samo, jak mi zresztą ). Nie podoba mi się. Sypialnia II wydaje się być strasznie długa. Mam nadzieję, że taka nie jest, bo nie jest zła. Nawet mi się podoba. Sypialnia III jednak już trochę gorsza. Zauważ, że te mocno czerwono-brązowe drzwi tam nie pasują. Te czarne, zimne deski psują przyjemność z przebywania w takim pomieszczeniu. Nie chciałbym tam sypiać. :con: Łazienka na parterze jest bardziej dla jakiejś dziewczyny. Nie chciałbym się położyć w tej wannie, nie zachęca. xP Garderoba mogłaby być bardziej... hm, no nie wiem. Może garderoby nie będę oceniał. Jeżeli miałbym się zgodzić na tą czerń w gabinecie, to wywaliłbym te kontrastujące regały... Ogółem wnętrze nie za bardzo mi się podoba. 4.5/10. :smirk:

3/10
6.5/10
4.5/10
------
14/10, tj. ok. 4.5/10. Słaby, słaby bardzo wynik. Dla mnie poniżej 5 to jest nisko. Z reguły Twoje domy nie przypadają mi do gustu, stąd też takie, lecz uzasadnione oceny. Nie możesz się do mnie przyczepić za to, że dałem negatywną ocenę, bo ją uzasadniłem. Po drugie, każdy ma swój gust i nie warto się bardzo przejmować oceną innych, jednak u niektórych ona mobilizuje. Np. u mnie. Takie są moje uwagi. Kończę tę obszerną notę. Pozdrawiam, Désignér
mario jest offline