Cieszę się, że napisałaś o mnie to co napisałaś, to takie hmm .... uczciwe
Teraz napiszę, że bardzo podoba mi się bryła domu: jest nieduża, przyjemna, ciepła i zachęca do obejrzenia wnętrz.
Wnętrza są w ciepłych barwach, proste i skromne, ale nie pasuje mi kilka rzeczy, na przykład obraz w kuchni. Nie pasuje mi on dlatego właśnie, że jest w kuchni, Ja powiesiłabym tam jakieś kuchenne ozdoby.
W salonie umieściłabym ciemniejsze kanapy, te są takie miodowe, a ja dałabym coś w brązie. Te oczywiście pasują, ale Ja po prostu wolałabym coś bardziej kontrastowego.
I jeszcze się "doczepię" do kącika z półką na książki (w sypialni), a konkretnie do tego fotela. Kolorystycznie jest oczywiście idealnie dobrany, ale jego typ jest jak dla mnie nowoczesny, a mieszkanie takie nie jest. Ja bym postawiła tam fotel z tego typu, co w salonie. W sypialni nie podoba mi się też obraz (ze względu na kolorystykę).
Na rzucie widać, że w salonie ściana sąsiadująca z przedpokojem jest zupełnie "goła", nic tam nie stoi.
Do tego wszystkiego jeszcze umieściłabym dużo kwiatów, ponieważ Ja uwielbiam kwiaty.
Wnętrza mają nietypowe kształty i widzę, że niektóre meble są nietypowo umieszczone. Stąd nasuwają mi się pytania:
- Czy simowie mogą korzystać z umywalki w łazience? Stoi po skosie, a tuż obok stoi wanna. Obawiam się, że korzystanie z niej jest niemożliwe.
- Czy simowie mogą korzystać z tego fotela w sypialni? Wiem, że on zajmuje dwie kratki, a jedna z nich zastawiona jest przez stolik do kawy.
- Czy simowie mogą korzystać z szafy na ubrania? Stoi ona pod kątem 45 stopni, a wiem z doświadczenia, że niekiedy postawienie szafy w ten sposób, uniemożliwia korzystanie z nie. W tym przypadku jest to tym bardziej prawdopodobne, że obok stoi lustro.
No to chyba tyle.
Pragnę zaznaczyć, że w mojej wypowiedzi bardzo ważne jest słowo "JA", ponieważ jest to tylko moja opinia, którą podpowiada mi mój gust. A gust wiadomo, każdy ma inny.
Pozdrawiam
Irbis