Nie wiem od czego zacząć?
Najpierw może tekst. Otóż sposób w jaki piszesz jest strasznie chaotyczny. Ma się wrażenie, jakby podczas pisania ktoś Cię poganiał. Wszystko tak szybko, byle do przodu. Nie o to jednak chodzi.
Poza tym, robisz sporo błędów stylistycznych oraz interpunkcyjnych. Widzę jednak, że masz dopiero 10 lat, więc masz ogromne szanse na poprawę

Co do treści: nie podoba mi się. Wszystko takie dziwne. Główna bohaterka kwalifikuje się do konkursu, bo zaśpiewała, a później okazuje się, że to konkurs w stylu "mis czegoś tam"
No i ta cała miłość? Jednego dnia poznaje go, a niemalże następnego już go kocha, chwilę później planują ślub. Może jestem za stara, ale nie lubię aż tak "szybkiej miłości" nawet w bajkach. Miłość to niezwykłe uczucie i potrzebuje czasu, żeby się narodzić i przede wszystkim, żeby sie umocnić. Ty pokazujesz, że pokochać kogoś można w kilka dni, a to nie prawda. W kilka dni, można się ZAkochać, albo zauroczyć, a między miłością i zauroczeniem jest duża różnica.
Również nie podoba mi się ta kilkudniowa "przyjaźń". Z przyjaźnią podobnie jak z miłością - nie zrodzi się w kilka dni (mam na myśli prawdziwą przyjaźń).
No cóż - pisz dalej. Zobaczymy co im wyjdzie z tej "błyskawicznej miłości" i "błyskawicznej przyjaźni".
Sprawy techniczne: niektóre zdjęcia robisz całkiem ciekawe. Niestety są niejednakowej wielkości. Coś mi się wydaje, że czasami wybierasz złe zdjęcia z gry. Zwróć uwagę na nazwę zdjęcia: te, których nazwa zaczyna się od "snapshot" - to zdjęcia, które można umieszczać na forum, zaś te, których nazwa zaczyna się od "thumbnail" - to zdjęcia, które lepiej pozostawić w grze (są mniejsze).
Nie chcę Cię zniechęcać. Chciałabym, abyś pisząc kolejne fs uniknęła takich błędów. Przecież ta miłość - zauroczenie, mogło rozwijać się znacznie dłużej - chociażby ten miesiąc, przez który trwają przygotowania do konkursu. Mogli zerkać na siebie, dotykać niby niechcący swoich ramion, zjeść razem obiad itp., a dopiero po jakimś czasie stwierdzić, że coś ich pcha ku sobie.
A ten konkurs, dlaczego dwie "przyjaciółki" zajęły razem pierwsze miejsce? W ogóle dlaczego były dwa pierwsze miejsca?

Gdyby jedna z nich odpadła, byłoby ciekawiej. Wtedy dopiero okazało by się, czy naprawdę są przyjaciółkami.
Zrób coś, żeby to fs nie było najprostszym schematem bajkowym. Powodzenia :tu:
Irbis pozdrawia