View Single Post
stare 07.10.2007, 11:35   #279
Lizek

Reputacja: 10
ThumbsUp Odp: Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!

Cytat:
Napisał kassienka14
blondie89- wydaje mi sie ten sposob na blizniaki nie mozliwy bo gdy simka jest juz w ciazy opcja"postaraj sie o dziecko" jest zablokowana.
Ale można dwa razy kliknąć zanim nastąpi opcja "Postaraj się o dziecko". Najpierw klikasz na "Obejmij", simowie się obejmują, włączasz pauzę i dwa razy wybierasz "Postaraj się o dziecko". I voila Co prawda nigdy tego nie próbowałam, ale możliwe, że właśnie tak to się odbywa.

Cytat:
Napisał rainne
nic nie zmieni. geny to geny. i niektóry kolor włosów jest dominujący nad innym. żeby urodziło się blond dziecko, najbezpieczniej stworzyć blondynów rodziców, albo jedno rude, drugie blond. brąz i czarny chyba dominują nad innymi kolorami. tak samo jak kolor brązowy oczu oraz zielony i ciemnoniebieski nad szarym i niebieskim. ale jaki to problem? jak dziecko stanie się dzieckiem właśnie, przecież możesz mu zmienić kolor włosów.

edit:
i tak: kolor brązowy i czarny jest dominujący nad blond i rudym. z czego, jak rodzice są brunetką i szatynem, bądź odwrotnie, to dominuje bardziej brąz.
z kolei w przypadku koloru oczu, dominujące są ciemnoniebieski i brązowy (dominują również nad zielonym), zielony dominuje nad niebieskim i szarym. w przypadku pary o ciemnoniebieskich oczach i brązowych, dominuje kolor brązowy.
tyle że... dominuje, nie znaczy, że za każdym razem nie ma szans na nie dominujący kolor, po prostu te szanse są o wiele mniejsze.
w przypadku kolorów skóry, to jest już różnorodność, ale... jeśli dziecko jest z pary gdzie jeden rodzic ma najjaśniejszą karnacje a drugi jest murzynem wtedy dziecko może urodzić się w każdym z podanych przez grę kolorów.

w przypadku ściągniętej z netu genetyki, wszystko zależy na podstawie jakiego koloru z gry, była ona przerabiana na inny. np. kolor fioletowy oczy stworzony na podstawie koloru ciemnoniebieskiego z gry będzie dominował nad kolorem szarym, ale z kolei kolor fioletowy stworzony na podstawie niebieskiego, nie będzie dominował nad szarym (szanse będą wtedy pół na pół).

załapał to ktoś w ogóle?
Ja załapałam bez problemu A mnie zawsze denerwuje, że gdy mam Simkę z (ściągniętymi) brązowymi oczami i Sima ze (ściągniętymi) zielonymi to dzieci ZAWSZE mają brązowe Ale jeszcze bardziej denerwuje mnie, że jak chcę dziewczynkę, to rodzi się chłopiec, a jak chcę chłopca, standardowo rodzą się dziewczynki I tym sposobem mam 4 dziewczynki w dwóch małżeństwach, chociaż chciałam tylko 2 dziewczyny... na szczęście moje ukochane SimPE radzi sobie z tym i zmieniam płeć...

Odnośnie sposobów na bliźniaki. Sprawdzałam parę najbardziej znanych sposobów, niestety mi się nie udało. Chyba sprawdzę parę innych i naprawdę interesujących, które podaliście.
TYLKO RAZ udało mi się zrobić bliźniaki, a to tym sposobem: wpisałam kod boolprop testingcheatsenabled true, kliknęłam (trzymając Shift) na simkę i wybrałam opcję "Spawn.../Tombstone of L and D". Pojawił się nagrobek, na którym kliknęłam (bez shifta) i wybrałam "Make me alien pregnant". Potem kliknęłam jeszcze i wybrałam opcję "Speed up my pregnancy", żeby przyśpieszyć ciążę. Tuż przed porodem zapisałam grę, bo zawsze tak robię. Po zapisaniu Simka zaczęła rodzić. Myślałam, że będzie to normalny poród, a tu suprise - na moim monitorze widnieje napis "W rodzinie są teraz DWA nowe maluchy!". Zdziwiłam się. Nie zapisując, wyszłam z parceli i ponownie weszłam. Simka znowu urodziła bliźniaki.
To akurat był wyjątek, przypadek losowy. Dlaczego? Bo wiele razy tak robiłam z innymi simkami, a tylko tamta urodziła bliźniaki.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, zapraszam na PW, bo do tego tematu raczej nie wrócę.

EDIT: Wróciłam próbowałam niektórych sposobów, które podawaliście, ale żaden nie zadziałał =/

Ostatnio edytowane przez Lizek : 07.10.2007 - 14:02
Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem