View Single Post
stare 09.10.2007, 12:25   #10
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Mały domek dla małżeństwa

Podoba mi się bryła: jest skromna i swojska, a nie zimna i klockowata (szkoda, że nie ma zdjęć rzutów domu i nie można zobaczyć rozmieszczenia pokoi).
Kolor czerwony również mi się podoba.

Nigdzie nie jest napisane, że dom nie może być czerwony. W grze jest do wyboru mnóstwo kolorowych tapet do pokrywania zewnętrznych ścian domu i zaryzykuję stwierdzenie, że są po to, żeby ich używać. Jeśli komuś podoba się żółta ściana, to elewacja całego domu może być żółta, jeśli ktoś kocha różowy kolor - to czemu nie pomalować nim całego domu. Jeśli inne zewnętrzne elementy są umiejętnie dobrane do tego koloru, to moim zdaniem wszystko jest jak najbardziej w porządku.

Tak więc ode mnie masz duży plus za odważną czerwoną elewację :tu: Uważam, że trafnie dobrałaś czerwony chodniczek i podjazd, a także białe okna.
Mogłaś jeszcze wyłożyć ściany w basenie jakąś białą tapetą (no chyba, że nie masz takiej możliwości).

Wnętrza domu podobają mi się duuużo mniej. Po zobaczeniu takiej bryły spodziewałam się ciepłych i przytulnych pomieszczeń. Tymczasem zobaczyłam nieprzyjemne nowoczesne dodatki z internetu.
Najlepiej prezentuje się to co, co jest w pobliżu wejścia do domu.
Kuchnia bardzo mi się nie podoba: czarne internetowe szafki ustawione w dwóch rządkach - i nic poza tym.
W salonie widzę coś ciemnego pod oknem i domyślam się, że jest to ciemna kanapa na tle ciemnej ściany.
Nowoczesna łazienka może być.
W sypialni nie podoba mi się zestaw nieładnych mebli z internetu. Poza tym zupełnie nie pasują do reszty domu.

Ogólnie wnętrza domu są za ciemne.

Irbis pozdrawia