Zacznę od tego. Piszesz, aby nie oceniać w numerkach. W porządku
ZEWNĄTRZ, OGÓLNIE
Dom sprawia wrażenie jasnego, ale hm, 'beznamiętnego' [nie obraź się,
prosżę]. Nie chodzi tu przynajmniej o mdłość, ale o kolory - czarny dach z jasnymi cegłami...? Ta opinia jest tylko ode mnie, nie przejmowałam się w niej poprawnością architektoniczną. Bryła mnie nie zachwyciła, ogródek za to bardzo ładny.
JADALNIA
Widzę ciemność. Jadania... Wszystko brązowe, ciemne, mroczne. Za mało światła, przestrzeni za dużo niezagospodarowanej. Cegły jeszcze mocniej potęgują to wrażenie.
KUCHNIA
W kuchni nie jest lepiej, aczkolwiek dodałaś seledynowy, który trochę ożywia to wszystko. Brąz w projektowaniu jest stosowany do podkreślenia czegoś, albo że tak powiem... uwypuklenia. Nie powiem, jest elegancki, gustowny, tylko nie w takich ilościach. Łagodzą to troszkę białe szafki. Ogółem kuchnia bardziej przypadła mi do gustu, niż jadalnia.
KORYTARZ
Widzę, po dalszym obejrzeniu, że bazowałaś głównie na trzech kolorach: białym, zielonym i brązowym. W korytarzu jest ciemno, znów brązowe ściany.
SALON
Salon jest ładny, tylko znowu CIEMNOŚĆ! Czerwień dla mnie jest za bardzo ognista i podkreślająca. Wystarczy już brąz

Seledynek, ładna sofa. Ogółem ładnie, pięknie.
KĄCIK DO PRACY
W kąciku do pracy połączyłaś czerwień z brązem. Ładniejszy byłby seledyn. Wszystko na podłodze? Niezbyt fajnie. Biedni simowie, nabawią się skrzywień kręgosłupa.
Kącik telewizyjny jest niezły, ale tak jak mówisz - znów wydaje się pusto [to zapewne dzięki czarnej podłodze].
ŁAZIENKA
Łazienka jest za sterylna, za biała. Przydałby się jakiś kolor. Nie mam więcej uwag, meble są ładne.
POKÓJ U GÓRY
Ten pokój u góry jest nawet, nawet, tylko za mocno kontrastują czerń i biel. Tzn. oczywiście według mnie.
SYPIALNIA
Sypialnia jest również ładna, tylko jestem ciekawa, czy sim/ka przejdzie koło tych figurek? Nie podobają mi się one.
ZDJĘCIA
Oookropne ujęcia zdjęć. Moja rada: wciśnij sobie '-' na klawiaturze numerycznej, kiedy grasz w simsy. Uzyskasz widok z oczu sima, i łatwiej będzie Ci 'wjechać' kamerą. Rób wszystko na wysokich ścianach, nawet, jeśi pomieszczenie jest małe. Lepiej uchwycić tylko kawałek i w dobrym ujęciu, niż uchwycić wszystko beznadziejnie. Podczas robienia zdjęcia/screena wciskaj sobie 'Tab'. To pozwoli Ci na swobodne manewry. Popróbuj jeszcze z kodami:
boolprop allow45degreeangleofrotation
true/
false
boolprop snapobjectstogrid true/false
boolprop constrainfloorelevation false/true
move_objects on/off
WŁĄCZONY
WYŁĄCZONY
Mam nadzieję, że wszystko jasno wytłumaczyłam i że nie obrazisz się na mnie za dość subiektywną wypowiedź.
Pozdrawiam, olliss.