Ja powiem tak. Zwykle bywa, że II części czegoś, np. filmów - są gorsze. Pomysły nie są już takie świeże. Rozumiem, że II seria może się mniej podobać. Ariedale, masz rację mówiąc, że lubiłem nagrywać I serię. Teraz już mniej lubię to robić. Jednak nie zgadzam się co do tego, że odcinki I serii były bardziej dopracowane. Uważam, że to właśnie II seria jest bardziej dopracowana. Zresztą to chyba widać. Ale każdy ma swoje zdanie. W I serii za bardzo skupiałem się na Ilonce i myślę, że niepotrzebnie. W każdym odcinku było jej pełno. Postanowiłem więc to zmienić. Widać, że w II serii nie ma tak dużo Ilony, jak w I. Czołówka w II części za każdym razem jest taka sama. Napisy końcowe również. Jednym słowem bardziej profesjonalnie niż w I serii. W I tylko był napis na początku 'Przypadkowe szczęście odcinek np. 3'. I od razu była akcja. Z jednej strony dobrze, bo od razu był serial, bez zbędnych bzdur. Ale czołówka zawsze powinna być i dlatego ją umieściłem.

A co do odcinków bonusowych... hmm... no cóż, uważam, że ten odcinek jest teraz o wiele lepszy od pierwotnego. Rozumiem jednak, że nie każdemu mogą się podobać.

Chciałem tylko zrobić poprawki, żeby wyeliminować błędy. Zrobię jeszcze tylko poprawkę odcinka 4 i dam Wam spokój.

W przyszłym tygodniu dopiero zabiorę się za 6 odcinek. Ariedale - odcinki II serii też robię szybko, tylko jest teraz szkoła i kręcę tylko w weekendy. Ale ostatnio chciałem nadgonić się trochę i nakręciłem przez piątek i sobotę (jeszcze wcześniejszą) 3 i 4 odcinek. 5-ego nie chciało mi się za bardzo kręcić, dlatego taki krótki, ale 6 będzie długi (ok. 10 minut), ponieważ po przeczytaniu wypowiedzi Ariedale, zachciało mi się nakręcić godny zadowolenia odcinek.

Także już w przyszły weekend na pewno będzie gotowy odcinek.
Zapowiadam jeszcze bonusowy odcinek - Kulisy Przypadkowego szczęścia.