Obejrzałam wszystkie filmy po kolei (najpierw przeczytałam oczywiście odcinek fotostory Ariedale - ciekawy scenariusz do filmu konkursowego

) i miałam drobny dylemat z oddaniem głosu.
Film
Désignéra moim zdaniem najbardziej przypomina oryginalną opowieść w formie fotostory (np. pojawiają się cytaty z FS i kolejność pojawiania się ujęć jest identyczna jak kolejność opisywania zdarzeń w FS), jest szczegółowy i dopracowany, widać że autor włożył w to dużo pracy.

Ma też moim zdaniem klimat serialu.
Film zrobiony przez
klaudiasim był poprawny i zawarł w sobie treść fotostory Ariedale, ale niestety najmniej mi się spodobał, głównie dlatego, że szybko minął i poza poprawnością nie miał dodatkowych "walorów". Myślę, że inni autorzy pracowali trochę więcej nad swoimi filmami, postarali się, żeby ujęcia bardziej pasowały do treści (tu np. te różne dymki nie za bardzo pasowały) i gdyby klaudiasim swój też przemyślała i bardziej dopracowała, to byłoby o wiele lepiej.
Jeśli chodzi o film
*Luny* to zrobił na mnie wrażenie, a to ze względu na ładne krajobrazy, ujęcia i umiejętne operowanie kamerą. Kadry zmieniały się jak w profesjonalnym teledysku i pasowały do muzyki, autorka ma po prostu wyczucie.

No i nie brakowało mi dialogów, bo obrazy wszystko dobrze przedstawiały.
Myślę, że
konrad2310 wniósł do swojego filmu zdecydowanie najwięcej własnych pomysłów i robił go po swojemu (na tyle, na ile się dało). Podobał mi się ten dodany początek, trochę urozmaicił mi oglądanie kilku "ekranizacji" jednej opowieści.

Poza tym ani chwilę mnie nie nudził, podobały mi się ujęcia, myślę, że bardzo trafnie zostali ukazani bohaterowie, do tego dobrze dobrana muzyka - bardzo porządnie wykonany film.
Tak jak już dwie osoby przede mną napisały, ja również nie napiszę, na kogo głosowałam, bo sondy w konkursach nie są jawne i nie chcę nic sugerować innym oddającym głos, więc tak nie bardzo... Ale może idzie się domyślić, na kogo zagłosowałam po tym co napisałam.
Gratuluję udanych prac.