Cytat:
Napisał RocketQueen
a teraz weź pod uwagę że to fs pisze 12 latka. domyślam się że ty w 6 klasie pisałaś wypracowania na 6 stron A4, idealne pod każdym względem ale nie każdy ma taki talent jak ty.
|
Miałam wymagającą polonistkę i tyle. To już nie chodzi o talent, bo do tego trzeba mieć niezłą wyobraźnię. Po prostu należy znać zasady poprawnej polszczyzny. Cała filozofia.
Publikując pierwsze "fotostory" nie byłam ideałem.
Ludzie zwracali mi uwagę na błędy po to, aby się nauczyć poprawnie pisać. Nie odbierałam tego jako "oj, ale ty źle piszesz!". Wskazujemy błędy, by pokazać piszącemu co robi źle. Z pewnością
Strawberry przydały się moje wskazówki.
Poza tym, na forum jest jeszcze inna 12-latka pisząca fotostory -
Ariedale. Naprawdę dużo forumowiczów poprawia jej odcinki i jak widać nie odbiera tego dołująco. Pisze dalej, a co lepsze - widać u niej poprawę.
Skoro już publikujemy opowiadanie, powinniśmy spodziewać się i pochwał, i krytyki. Przedstawiłam Strawberry jej błędy, aby na przyszłość pisała lepiej. Chyba nietrudno to zrozumieć. Nie wiem, czemu zostałam odebrana w negatywny sposób.
Prosiłaś o wskazanie błędów - wypisałam. Na początku jedynie zasygnalizowałam Strawberry, że owe są.