View Single Post
stare 22.11.2007, 06:50   #16
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Chata letniskowa "Duma Drwala".

Jeśli chodzi o bryłę, to uważam, że dach jest trochę zbyt wysoki. Mam wrażenie, że ten rodzaj dachu zawsze wychodzi taki wysoki. Myślę, że lepiej obniżyć go kodem.
W przedpokoju jest raczej pusto. Szkoda, że nie ma rzutów, ponieważ chciałabym zobaczyć, w której części korytarza znajduje się ten kącik do poprawiania makijażu. Rozmieszczenie innych pomieszczeń też właściwie chciałabym zobaczyć.
W salonie połączonym z jadalnią jest bardzo przytulnie. Myślę, że goście stargani długimi górskimi wędrówkami chętnie tam odpoczywają.
W kuchni zamieniłabym bambusowe szafki na jakieś drewniane. Te bowiem, kojarzą mi się z nadmorską chatką i zupełnie nie pasują do górskiej "Dumy Drwala".
Sypialnia jest skromna. Tapeta jest mało górska, nie pasuje mi również ten zielony dywan - jest zbyt nowoczesny. Wiem, pisałaś, że dom zawiera w sobie nutkę nowoczesności, ale mimo wszystko zmieniłabym ten dywan.
W ogrodzie trochę zdziwiło mnie poletko uprawne. Czy simowie przyjeżdżając na wakacje naprawdę mają czas sadzić i pielęgnować warzywa? Jeśli to robią, wyjeżdżanie na wakacje raczej nie ma sensu.
W ogrodzie brakuje drzew, krzewów, kwiatów.

Ogólnie w tym domku niewiele jest ozdób: kwiatów, zasłon, no po prostu dekoracji. Przez to domek jest mało przytulny. Z doświadczenia wiem, że górskie domki są bardzo przytulne, od wejścia czuć w nich klimat miejsca i ciepło. W "Dumie Drwala" tego właśnie zabrakło.

Pozdrawiam