28.11.2007, 21:12
|
|
Reputacja: 10
|
"Avant" by haughton
Dom "Avant" jest własnością Rachel Sellers, bestsellerowej pisarki mieszkającej w Veronie. Nowoczesna bryła i wnętrza urządzone w kolorach ziemi z dodatkiem soczystych czerwieni i zieleni oraz królujące we wszystkich pomieszczeniach drewno o róznych odcieniach i fakturach doskonale odzwierciedlają zamiłowanie Rachel do ciepła i przytulności połączonej z garścią modernistycznych pomysłów.
Na początek rzut okiem na dom:
Oraz widok w nocy:
Rachel, która gorąco zapraszała mnie do odwiedzenia jej "prywatnej oazy", osobiście wita mnie przed bramą:
Następnie udajemy się do środka. Tuż po wejściu do domu widzimy jadalnię połączoną z kuchnią:
Kierujemy się więc do kuchni:
Tuż obok lady barowej znajduje się kącik z telefonem:
Następnie przechodzimy do jadalni...
...i dalej w lewo, do saloniku, gdzie można odpocząc po cięzkim dniu i obejrzeć telewizję:
Tutaj Rachel wyciąga się na chwilę na kanapie i wdajemy się w pogawędkę na temat jej najnowszej powieści sensacyjnej, która bije rekordy popularności wśród czytelników.
Z saloniku rozciąga się widok na resztę parteru, w kącie po prawej przycupnął ogromny kominek:
Następnie Rachel zaprasza mnie do obejrzenia piętra domu. Wchodzimy zatem po schodach i po chwili znajdujemy się w przytulnej sypialni:
Pomieszczenie urządzone jest w całości w drewnie, z zielonymi akcentami i nowoczesnymi meblami:
Kącik do pracy usytuowany jest przy wielkim oknie, z którego rozciąga się widok na las, rosnący tuż za domem:
Następnie kierujemy się w stronę tarasu:
- Lubię czasami powygrzewać się w promieniach słońca - śmieje się Rachel.
Wracamy do środka. - Musisz zobaczyć jeszcze łazienkę - nalega dziewczyna - Urządziła ją moja najlepsza przyjaciółka i jestem z niej straszliwie dumna. Wchodzimy zatem do pomieszczenia przy sypialni:
Całą ścianę po lewej zajmuje olbrzymie ścienne lustro:
Dalsza część pomieszczenia oddzielona jest drewnianym ekranem...
...za którym ukryta jest wanna:
Po przeciwnej zaś stronie znajduje się kabina prysznicowa:
- To już całe moje królestwo - uśmiecha się Rachel. - A w ramach deseru dostaniesz szarlotkę w plenerze - dodaje. Schodzimy zatem na dół i kierujemy się na tyły domu, gdzie moim oczom ukazuje się wielka wanna z hydromasażem, oraz komplet wypoczynkowy...
...a w niewielkim ogrodzie znalazło się też miejsce do leżakowania na łonie natury:
Na koniec tradycyjnie rzuty.
Parter:
Piętro:
Tekst oraz zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie bez mojej zgody zabronione.
Dziękuję za uwagę i proszę o wszelakie opinie.
Ostatnio edytowane przez haughton : 28.11.2007 - 22:53
|
|
|
|
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
|