Cytat:
Napisał Irbis
Jeśli chodzi o te kolory, to owszem, dobrze wytłumaczyłaś.
Myślę, że w tym zakresie jest mnóstwo możliwości i to zależy od naszego gustu i naszych upodobań. Ja na przykład bardzo lubię kolory i lubię się nimi bawić. Odpowiada mi, kiedy każde pomieszczenie w domku ma inny kolor, ale pilnuję, aby stylem wszystko do siebie pasowało ( no przynajmniej staram się  ). Dla mnie, takie łączenie barw, jak to przykładowo przez Ciebie podane: kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa, byłoby monotonne. Nie wyobrażam sobie mieszkać w takim domu, gdzie każde pomieszczenie podobne jest do drugiego. Ale jak napisałam powyżej - jest to kwestia gustu
Dziękuję Ci za tą rozbudowaną wypowiedź 
|
Ja też bardzo lubię się bawić kolorami. Dlatego moje otoczenie uważa mnie za bzikniętą, bo każdy odcień danego koloru mogę zdefiniować inaczej (dla mnie jasnoniebieski to nie to samo co błękit, a jasnozielony jest zupełnie inny od koloru mięty, itd.. Dla osób z mojego otoczenia błękit, jasnoniebieski, granat, kolor morski i turkus to to samo, dlatego moje przekonania o kolorach mnie wyróżniają). Jestem dziwaczką pod tym względem, bo zwracam wielką uwagę na kolory właśnie.
W grze The Sims 2 kolory też są dla mnie ważne, ale mam do nich inny stosunek niż w realnym świecie. Ja też bym nie chciała mieszkać w domu, w którym każde pomieszczenie miałoby odcień z jednego koloru. Ale w grze właśnie tak robię - wybieram ulubiony kolor danego Sima (o ile mieszka sam) i w tym kolorze (ale w
różnych odcieniach - wiadomo, że nie robię wszystkiego w jednym odcieniu) urządzam mu mieszkanie. Ale "tak naprawdę", w prawdziwym świecie (co już mówiłam) nie chciałabym mieć takiego domu.
Ty budujesz tak, jakbyś budowała dla prawdziwych ludzi, (a ja >powtarzam się< w grze buduję inaczej niż bym to zrobiła w realu) ale jak już powiedziałaś - to sprawa gustu.

Jeśli chodzi o Twój konkretny dom, to nie przyczepiłabym się, gdyby nie zestawienie czerwień + błękit. Bo to moim zdaniem nie pasuje do siebie nawzajem i Amadeusza. Chociaż, w sumie już lepiej zrobić czerwono-niebieski dom, niż niebiesko-niebiesko-niebieski. Dlatego przyznaję Ci rację
@do kogoś na dole:
Ludzie, jak już coś oceniacie, to uzasadniajcie czemu tak myślicie! Każdy potrafi napisać "to jest brzydkie". Ale skąd Irbis ma wiedzieć,
dlaczego tak myślicie? :>