Jeśli
bardzo wam zależy, możecie sobie
ściągnąć (wraz z rodziną) ten dom. Tak, wiem, nie powinienem go dawać bo jest zbyt niedopracowany

. Mimo wszystko daję, można sobie obejrzeć dokładnie i pokrytykować. Coś może nie działać (wiem jak uploadować, ale robię to pierwszy raz, wiadomo) więc w razie czego piszcie.
Niniejszy numer stanowi część do mojej kolekcji (

) domów. Stwierdziłem że najlepiej je będzie dawać numerami, mimo że nie jestem jakiś szczególnie uzdolniony. Drugi człon nazwy symbolizuje różnicę pomiędzy dwoma dość ekstrawaganckimi drewnianymi pomieszczeniami (sypialnia, kuchnia) a nowoczesną resztą. Cóż mogę zrobić... zapraszam do oglądania.
Chociaż... po zastanowieniu pokuszę się o mały wstęp.
Dom praktycznie cały wybudowałem snapObjectsToGrid'em, gdyż Maxisowskiego systemu kratek po prostu nie uznaję (czy przy budowie normalnego domu jesteś oraniczany jakimiś "kratkami"?). Jedynymi miejscami, w których go nie użyłem była kuchnia, bo odpowiednie ustawianie szafek to byłaby droga przez mękę, oraz stolik w ogrodzie, aby krzesła ładnie zbliżyły się do stołu. No i oczywiście okna. Obrazy ustawiałem przy włączonym kodzie.
Układ pomieszczeń powstawał bardzo spontanicznie, więc nie jest do końca sensowny, co można zauważyć na rzutach. Dość powiedzieć, że z pracowni malarskiej na piętrze pierwotnie chciałem uczynić małą biblioteczkę, stąd te półki na książki.
Jak mi się coś przypomni, to dopiszę. Aha: i to, że ten dom jest "nr 5", nie oznacza, że były numery wstecz - numery wstecz dopiero będą