Odp: Al. Różana 11 [czysty/clean]
Bryła i ogród:
Zauważyłem, że wszystkie domy, które zaprezentowałeś do tej pory na forum mają jedną wspólną cechę - ubogie ogródki. Nie inaczej jest i tutaj i zaliczam to jako minus, bo odpowiednia oprawa mogłaby znacznie zwiększyć atrakcyjność domu z zewnątrz. Żółty tynk wygląda monotonnie. Bardzo podoba mi się za to pomysłowy ganeczek z frontu i boku domu i te ceglane filary/kolumny. 5/10
Wnętrze:
Jak na maxisowe tylko dodatki - ujdzie. Drażni mnie tylko czerwony dywan w gwiazdki (w sam raz do pokoju dziecinnego) - zwłaszcza w salonie, gdzie na ścianach położyłeś tapetę z listkami) pomieszanie stylistyczne lamp (np. w sypialni: lampa w kształcie hawajskiej tancerki i obok na ścianie metalowy kinkiet, czy w saloniku: nowoczesna stojąca lampa i lampka biurkowa w zupełnie innym klimacie) oraz brak zasłonek/firanek co mogłoby dodać przytulności wnętrzom. Pomieszczenia mają za to ciekawy układ, chociaż stylistycznie panuje w nich rozgardiasz. "Aluette", czy "Dom słoneczny" wyszły Ci moim zdaniem dużo lepiej. 5/10
Razem 5/10.
|