View Single Post
stare 28.12.2007, 14:40   #44
psujka

Reputacja: 11
Cool Odp: Odbicie w lustrze

Przepraszam, że tak długo, ale forum nie działało. W mojej grze dużo się ostatnio wydarzyło. Więc odcinek jest trochę krótki, ale na dziś postaram się dać 7.Miłego czytania
Odbicie w lustrze
Odciniek 6
Za 5 godzin test

Dzień, jak co dzień dość wcześnie położyliśmy się spać, bo każdy był zmęczony, a szczególnie Kasia. Obudziła się w noc i musiała jakoś wyładować energię, a że wszyscy poszli spać to… hm

Dajecie wiarę, taka elegancka dziewczyna, wpajająca zasadę, że nie wolno biegać w piżamie…brak mi słów. Potem jeszcze zaczęła śpiewać obudziłam się nie wiedząc, że to ona i krzyknęłam: „Niech to prześcieradło się tak nie drze”.

Na szczęście nie wiedziała, że to ja krzyknęłam.
Rano zrobiłyśmy coś w stylu małego zebrania na górze.

-Chodź Cie na zakupy- rzuciła Nera
-Nie dziś -odpowiedziała stanowczo Kasia-mamy testy trzeba się uczyć. A tera pod prysznic i do swoich zajęć.
Dziewczyny poszły pod prysznic, a ja poszłam malować

Później zaczęłam sprzątać. Zajęłam się brudną robotą.

Dosłownie brudną robotą.

Potem wzięłam się za naukę. Problem był z Kasią. Była zbyt zmęczona by się uczyć.
Położyła się na kanapie i zdrzemnęła. Zegar wybił 17.00 za godzinę miał być test na półrocze.
Zbudziłam szybko Katarzynę i odłożyłam książkę. „Spóźnię się” powtarzałam w myślach.
Jak zwykle wybiegłam ostatnia!

Zdała cała nasza trójka, a co chyba dla nas najważniejsze dostaliśmy wysokie stypendia:
Ja: 5+, stypendium 1200
Adrian: 5+, stypendium 1200
Kasia:3+, stypendium 500
-Kasia to prze z nas nie miałaś czasu na naukę to moja wina- powiedziałam kiedy Kasia kiedy pokazała mi kartkę z oceną od komisji egzaminacyjnej.
-Nie, to tylko moja wina bawiłam się zamiast uczyć.
-Przynajmniej zdałaś.
-Przynajmniej zdał Adrian nie wiedziałam, że to mu tak dobrze pójdzie.
- No to fakt- uśmiechnęłam się.
-Co powiesz jutro na zakupy z dziewczynami??
-One mają jutro testy…
-Ale rano. No to jak- powiedziała kusząco Kasia
-Idę im powiedzieć-rzuciłam szczęśliwa.