View Single Post
stare 29.12.2007, 14:03   #13
Gootek
Guest

Excl Odp: Opowieść wigilijna inaczej

A więc:

Cytat:
Napisał Naomi
Ładnie Ci się nudziło. Zdjęcia dopracowane.
Dopracowane? Phew...na niektórych prawie nic nie widać, nie chciało mi się z Gimpem bawić, znaczna część jest niewyraźna. Są raczej dość niedorobione.

Cytat:
Napisał Doctor_Konrad
Całość opowiadania jest dobra pod względem językowym.
No, nie wiem. Od razu wklepywałem tekst do przeglądarki (bez Worda ), nawet nie przeczytałem go po napisaniu Teraz, gdy na niego patrzę, zauważam dość dużo błędów językowych ( a przynajmniej tandetnych sformułowań), jak i literówek.

Cytat:
Napisał Jaredka
Lubie takie "mroczne" opowiadania i
Mroczne? To raczej kpina z mrocznych opowiadań.

Cytat:
Napisał mysza95
Ja współczuję kotu.Żeby jeść żywcem!!!Masakraa!!!
Koreańczycy jedzą koty i tam jakoś nikt się tym nie oburza. Zresztą, ten fragment, to groteska wobec ludzi, których przeraża zdechły pies, a nie rusza martwy człowiek. A takich znam wielu...
Świętym prawem groteski jest hiperbolizacja wydarzeń. (cóż za mądre zdanie ), nie bierz tego zbyt serio.
Zresztą dla tego pieska czy kotka to było wywyższenie, że mógł zostać zjedzony przez kogoś takiego jak Magda :laugh:

Cytat:
Napisał Jaredka
Miałaś pomysł, "świeży" pomysł żeby stworzyć coś nowego i myślę, że udało Ci się to doskonale. .
Ekhm...po pierwsze - "MiałEś pomysł". Jestem chłopakiem, aczkolwiek wiele ludzi w to wątpi.
Cóż, pomysł na groteskę opartą o Opowieść Wigilijną, przyszedł sam z siebie, po obejrzeniu paru wersji tej historii - każda następna była bardziej naciągana od poprzedniej. Więc postanowiłEm napisać coś naprawdę naciąganego. Nawet wyszło, acz mogło być znacznie lepsze.

I jeszcze coś...Czemu tak wiele osób współczuje Magdzie? Przecież to były jej najlepsze Święta.
  Odpowiedź z Cytatem