View Single Post
stare 06.01.2008, 10:49   #5
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pierwszy dom - Modern&Elegant

Cytat:
Napisał AntyPanty
Jak się przyjrzysz łazience to zauważysz, że nie da się jej zmieścić na jednym ujęciu. Zeby w domach zagospodarować całą przestreń trzeba uciec od industrializmu albo budować klocki z jednego prostokąta. Jak jesteś taki mądry to wymyśl, co można wcisnąć w net feralny środek domu między salonem a kuchnią.
W łazience całe wyposażenie również upchnięte jest na jednej ścianie - co dokładnie widać na rzucie. Żeby zagospodarowac przestrzeń wcale nie musisz budować prostokąta - obejrzyj sobie dla porównania domy budowane przez Irbis, ulmille, Rainbow, Raisę, czy innych użytkowników. Skoro zaplanowałeś dom dla jednej osoby (przynajmniej tak wygląda), i nie miałeś pomysłu na zagospodarowanie tak duzych pomieszczeń to lepiej by było postawić mniejszą bryłę, jak już pisałem wcześniej.

Cytat:
Napisał AntyPanty
To, że coś wygląda jak 11dots jeszcze nie znaczy, że tym jest. Większość mebli pochodzi z xmsims, którzy po prostu naśladują 11dots.
Fakt, że umeblowanie przypomina dodatki z 11dots.com nie miał wpływu na moją ocenę. Sam korzystam głównie z dodatków z Sieci.

Cytat:
Napisał AntyPanty
W tym domu metal występuje w dwóch parasolach przy basenie, w stole i w meblach sypialni. Pomyśl, zanim napiszesz o nadmiarze.
Ja widzę też cały rząd metalowych lamp obok biurka, armaturę i ozdobny parawan w łazience, stojące lampy w jadalni, okna...

Cytat:
Napisał AntyPanty
Jeśli to "3/4 domu" oznacza puste kratki, to zastanawiam się, jak wygląda twój dom: w całym domu mebel obok mebla i jak by nie patrzeć to nie ma ani jednej kratki, którą możnaby przejść.
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Wydaje mi się, że w Twoim domu naprawdę nie potrzeba ponad 60 pustych kratek w głównym pomieszczeniu, żeby Sim mógł swobodnie się poruszać.

Reasumując: Gdy wystawiasz dom na forum, musisz liczyć się z krytyką. Każdy użytkownik oceniający projekt poprzez komentarz wyraża własne gusta i upodobania. Możesz je wziąć pod uwagę lub nie.
Pozdrawiam
haughton jest offline