View Single Post
stare 14.01.2008, 18:28   #23
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Przytulny domek by Sandusiaaa

Jak na początek ujdzie, chociaż od razu rzuca mi się w oczy to, co często robią użytkownicy pokazujący swój pierwszy dom na forum - za duże pomieszczenia. To główny minus. Ogrodu praktycznie nie ma, dlatego bryła wygląda "łyso" (zwłaszcza, że ma płaski dach) chociaż sam jej kształt jest interesujący.

W środku panuje stylistyczny misz-masz (np. biała modernistyczna kanapa plus różowy dywanik i wielkie malowidło w stylu pop-art, czy XIX-wieczne toaletki w zestawieniu z nowoczesnymi meblami w sypialniach), mimo to bardzo podobają mi się niektóre meble (kanapy w salonie na dole, szafki i meble w kuchni, czy niebieskie łózko w jednej z sypialni i inne - z czerwoną pościelą). Najbardziej zaś razi mnie łazienka na górze - nic tam do siebie nie pasuje, mogłaś sobie darować chociaż ten zielony dywanik przy wannie.
Zastanawia mnie również urządzenie kuchni - szafki wiszące w powietrzu, a za nimi w dalekim kącie lodówka i roślinka? Nie rozumiem czemu ma słuzyć takie rozwiązanie (może zniechęceniu łasuchów - zanim dojdzie się do lodówki przechodzi ochota na jedzenie?

Wnętrza pomimo ciepłych odcieni brązów, szarości i czerwieni są nieprzytulne głównie przez ich wielkość nieproporcjonalną do umeblowania oraz ogromne, niczym nieosłonięte okna. Drażnią mnie też szczegóły typu szklany wazon na podłodze (moim zdaniem powinien stać na stoliku/szafce/etażerce), czy łózko postawione przy olbrzymim oknie (zero prywatności!). Pomimo tego oceniam dom 4/10 bo czuję, że kolejne prace będą duzo lepsze.

Ostatnio edytowane przez haughton : 14.01.2008 - 18:30
haughton jest offline