View Single Post
stare 25.01.2008, 15:13   #38
szynszylam
Guest

Domyślnie Odp: Dom ad_20

No, Ulmille znowu popisałeś się umiejętnością… fotografowania i architektury.
Może zacznę od początku, bryła bardzo ciekawa, zaprojektowana w Twoim stylu. Jednak po raz kolejny wydaje się ona jeszcze ładniejsza dzięki zdjęciom, bo osobiście nigdy nie udało mi się sfotografować Słońca w The Sims 2, a tym bardziej w takiej „pozycji”. Dalej, ogród jest zbyt pusty, zawsze umiałeś zrobić dobre ogrody, a to co tu widzę to tylko kilka drzew i krzewów – kpina z Twoich możliwości.
To już kolejny projekt, który powiedzmy szczerze ładnie wygląda, ale funkcjonalność jest równa zero. Gdzie jest szafa (przecież gdzieś muszą się przebierać)? Gdzie jest półka na książki (przecież z czegoś muszą się uczyć)? Gdzie jest kosz na śmieci (co, będą chodzić z każdym papierkiem na zewnątrz)? I jeszcze kilka innych przedmiotów, których nie chce mi się już wymieniać. Nie wiem, dlaczego nie ma zdjęcia łazienki – może Ci nie wyszła, nie moja sprawa? Do kuchni się nie będę czepiać, bo są domy, w których są tak bardzo zminimalizowane, ale brakuje tam sprzętu. Nie mogę pominąć również faktu, że wszędzie użyte są te same lampy, które stają się monotonne.

Ogólnie rzecz biorąc, piękna oprawa – zero treści, dom jest niefunkcjonalny, zrobiony tylko i wyłącznie na pokaz, bo aby w nim mogły zamieszkać Simy trzeba by wprowadzić wiele poprawek. Ale za to gratuluje pięknych zdjęć.

Ocena – wygląd – 7/10
Ocena – funkcjonalność – 2/10