Twój pierwszy dom na forum jest ciemny i brakuje mu duszy. Jest raczej nijaki.
Nie podoba mi się.
Tym tekstem i dodanym do niego zdjęciem, niemalże poczułam się urażona:
Cytat:
a teraz Sypialnia na II piętrze [ między drzewkiem , bo jest brzydka ]
|
To tak, jakbyś zakpiła sobie ze wszystkich oglądających Twój dom. Jeśli zrobiłaś tą sypialnię, trzeba było ją pokazać. Jeśli natomiast uznałaś, że jest brzydka, należało ją przemilczeć.
Poza tym, jeśli chodzi o wystrój wnętrz, sądzę, że nie poświęciłaś mu zbyt wiele czasu. Wygląda, jakby był zrobiony tak od niechcenia, jakby ktoś Cię poganiał.
Tapety i podłogi nie bardzo do siebie pasują. Nie ma firanek, czy zasłon, które ozdabiały by nie tylko okna, ale przy okazji także szare ściany. W domku jest szaro, smutno i ponuro.
Przy następnej budowli, postaraj się nadać wnętrzom więcej radości, czegoś, co sprawi, że chciałoby się w nich zamieszkać. Jeśli kładziesz drewnianą podłogę, połóż tapetę w jaśniejszym, żywszym i radośniejszym kolorze. Dobrym elementem dekoracyjnym, byłby także jakiś kolorowy dywan, czy choćby zasłony lub firany. Kwiatów, czy innych stojących dekoracji również mogłoby być więcej.
Dzięki temu wszystkiemu, dom zapewne byłby bardziej przytulny.
Oczywiście nie musisz stosować się do moich powyższych rad
Co do samej prezentacji domu, mogę podpowiedzieć, abyś nie robiła zdjęć w trybie budowy. Jeśli przejdziesz do trybu życia, nie będzie widać siatki i cała prezentacja będzie zwyczajnie ładniejsza.
Pozdrawiam i życzę powodzenia przy dekorowaniu kolejnych wnętrz
Irbis