View Single Post
stare 28.02.2008, 09:13   #19
Lizek

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Miejscowy łamacz serc

To, że masz trzynaście lat, nie znaczy, że możesz sobie tak o powiedzieć "Mam trzynaście lat, więc nie będę się specjalnie starać, bo inni będą mnie oszczędzać biorąc pod uwagę wiek". Nie no, jak ktoś wystawia FS i pisze, żeby nie krytykować ze względu na wiek (trzynaście lat), to mnie krew zalewa. Sorry, ale 13 lat to wcale nie jest tak mało i chyba czegoś powinnaś od siebie wymagać, Kasiu. A jak ktoś zwróci Ci uwagę, że, dajmy na to, nie piszesz tej spacji po znakach interpunkcyjnych, a Ty mówisz, że nie będziesz się starać - no to już mnie szlag trafia. No hełoł, KTO tu daje FS? Chyba TOBIE powinno zależeć, żeby ulepszać swoje umiejętności i FS, a takie usprawiedliwianie się to pójście na łatwiznę.
Aha, niczego tu nie pisałam złośliwie.

Jeżeli już mam skomentować to przedstawienie:
Nie wiem jak innym, ale mi chodziło o to, żeby tę Izę przedstawić w opowiadaniu. Że wiesz, jest jakaśtam sytuacja, a Ty opisujesz zachowanie Izy w tej sytuacji, i wtedy wiedzielibyśmy jaki ona ma charakter, czy jest rozważna, czy działa bez namysłu i jest roztrzepana. Kumasz, o co mi biega? No ale OK, skoro tak Ci było łatwiej, to mogłaś tak zrobić.
Moim zdaniem nadużywasz skrótów typu "itd.", "itp.". To się naprawdę głupio czyta, jak na końcu każdego zdania jest taki skrót. No, ale taki styl.
A, jeszcze coś. Skoro ta Jola to macocha Izy, to dlaczego piszesz o niej i o Tomku "Rodzice Izy"? Wg mnie macocha to nie rodzic.

Mam nadzieję, że tymi uwagami się przejmiesz badziej i nie powiesz, że się nie będziesz starać

Powodzenia

Ostatnio edytowane przez Lizek : 28.02.2008 - 09:58
Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem