View Single Post
stare 28.02.2008, 15:29   #6
Lizek

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Miejscowy łamacz serc

Cytat:
Napisał kasiula215
Jejciu tak się mówi tylko...

Czytałam wszystkie twoje posty,jeżeli tak ci na tym zależy to poprawię i dodam te spacje.Nie mam ochoty się o tym droczyć.

A z tą mamą,to ojciec tak powiedział,a on chce po prostu,żeby córka zaakceptowała macochę jako swoją matkę!Nigdzie w 2 odcinku nie określiłam macochy jako mamy,tylko w tej wypowiedzi -Twoja mama jest w ciąży!!!!!
Narrator nie powinien posługiwać się językiem potocznym, więc powinnaś raczej napisać "Stwierdziła, że lepiej odejdzie od komputera" czy jakoś tak. Gdyby to powiedziała Iza, nie przyczepiłabym się, ale narrator musi mówić poprawnie.

Co do spacji - dobrze, że poprawisz. Będzie o wiele schludniej

Jeśli chodzi o macochę, to chodziło mi raczej o to, że jak się wszędzie daje słowo "mama" to już nie da się w tym połapać, przynajmniej ja musiałam się zastanawiać, o którą mamę chodzi. Mogłabyś napisać na przykład "Wszystko byłoby inaczej, gdyby prawdziwa mama Izy żyła..." i wtedy byłoby lepiej.

Pozdrawiam

EDIT: Po co się tak bulwersujesz? To o spacjach nie było złośliwie, tylko dlatego, żeby było lepiej.
Widzę, że spację dałaś też przed przecinkami i kropkami, a powinno być tylko po Ale nie poprawiaj tego już, bo wiem, że to dużo roboty. Wystarczy, że zaczniesz pisać poprawnie od następnego odcinka

Ostatnio edytowane przez Lizek : 28.02.2008 - 15:33
Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem