13.03.2008, 19:48
|
|
Reputacja: 10
|
Odp: Kolorowa 8
Siema 
Dom mi się tak w miarę podoba. Dlaczego wyjaśnię niżej 
Przedpokój:
To zdanie mnie zszokowało:
Cytat:
Napisał czrna-puma27
Domek jest mały więc nie ma miejsca na przedsionek i klatkę schodową.
|
Dom jest mały ?! Raczej nie. Co do schodów mogłaś je dać w salonie bez sensu tak wchodzić do domu a tu wielki schody .Ładne kolory. Ocena: 9/10
Kuchnia:
Tak jak wspomniał bjorn borg dziwnie wyglądają te puste szafki, mogłaś kupić jakąś mikrofalówkę albo ozdobę typu: owoce w koszyku. Lodówka odbiega kolorem od gazówki mogła być biała. Niepasuje Mi też ten obrazek mogłaś kupić ten z kwiatem, czajnikiem itd. Również nie pasuje stół z krzesłami w kolorze czarnym . Ale za to ładne są kolory i kwiaty przy oknach. Ocena: 7/10
Salon:
Bardzo ładne te szafki z tymi talerzami. Jednak to biurko tutaj jest nie potrzebne, jest dużo miejsca na piętrze np. na mały gabinecik. Kanapa tutaj nie pasuje zbyt czerwieniasta. Ładny dywan. Przed kanapą mogłabyś kupić jakiś stolik do kawy tak jakoś pusto tam. Bardzo podoba mi się tapeta . Firanki tutaj nie pasują. Kominek wygląda bardzo sztucznie. Ocena: 8,9/10
Korytarz na 1. piętrze:
Yhh ale pustka Przydałyby się zasłony na okna. Ale bardzo mi się podoba ten wiszący kwiat z kąd go ściągnęłąś ?? Ocena: 4/10
Łazienka:
Co robi ta wanna naprzeciwko drzwi ?! Niezbyt pięknie to wygląda. Umywalka jest brzydka, kibelek ujdzie Ładne płytki. Ocena 9/10
Sypialnia:
Ekhm taka pustawa trochę. Koło łóżka przydałaby się jakaś etażarka. Ta lampa tam nie pasuje !! Dlaczego szafa jast czarna ?? Podłoga OK kolor ścian blee. Ocena: 8,5/10
Bryła:
Taka za bardzo klockowata. Na rzutach widać sporo nie wykorzystanej przestrzeni :con: Widzimy też korytarzyk którego nie pokazałaś na prezentacji, pamiętasz jak oceniałem salon ??, właśnie tam mógłby być ten gabinecik Ocena: 8/10
Ogród:
Taki skromny. Ale nie martw się ja też nie lubię robić ogrodów. Płot wokół parceli jest okropny. Ocena: 9,5/10
Oceny:
Wnętrze: 46,4/60 ,czyli takie marne 7,7/10
Bryła: 8/10
Ogród: 9,5/10
Porady: przy budowaniu następnego domu (a myślę że owy będzie), bardziej się postaraj. Wiem że to Twój pierwszy dom, no ale cóż pierwsze koty za płoty. Postaraj się budować mniejsze domy, na mniejszych parcelach. Gdy dom jest mniejszy lepiej jest go zagospodarować. Wtedy niewidać tych dużych powierzchni nieużytkowych. Oczywiście to tylko są moje spostrzeżenia, a czy Ty weźmniesz je pod uwagę przy budowaniu następnego domu to już tylko i wyłącznie twoja sprawa.
pozdrawiam:
kubuss
|
|
|