View Single Post
stare 21.04.2008, 22:51   #13
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Przytulny domek z biznesikiem.

Kształt bryły bardzo mi sie spodobał, jak również jej kolorystyka. Razi mnie jedynie sposób, w jaki położyłaś pokrycia na ścianach - asymetria nie pasuje do tradycyjnych brył - fronton wyglada jakby był niedomalowany. Samo otoczenie domu jest jednakowoż przyjemne dla oka, takie "swojskie" i schludne.

Jeśli chodzi o wnętrza - najgorszym pomieszczeniem moim zdaniem jest kuchnia. Rozumiem, że chciałaś użyć jak najwięcej maxisa - ale te "wiejskie" szafki absolutnie nie pasują do nowoczesnych sprzętów AGD, podobnie jak zasłonka w oknie.
Najbardziej podoba mi się salon - jest taki przytulny i ciepły, poza tym uwielbiam te sofy modułowe.
Łazienki - jak to ktoś już zauważył faktycznie są krzykliwe (te same pokrycia na ścianach i podłogach powodują, że pomieszczenie jest bez wyrazu i optycznie wydaje sie mniejsze), ale przez to ciekawie kontrastują ze spokojnymi kolorami ziemi, których pełno jest w pozostałych pomieszczeniach. Krzywię się też na widok "babcinych" wzorków w sypialni, ale da się to przeżyć.

Oglądając kolejne zdjęcia zastanawiałem się, dlaczego w domu nie widzę żadnego oświetlenia (pomijając sypialnię), a mimo to w pomieszczeniach jest jasno. Dopiero na rzutach zauważyłem - upchnełaś wszystko na sufitach. Pomijając już fakt, że wygląda to okropnie - uważam, że pomieszczenia o wiele lepiej prezentują się z lampami stojącymi i biurkowymi, zwłaszcza dobrze dobranymi do charakteu danego wnętrza. Osobiście nie wyobrażam sobie mieszkania w tak oświetlonym domu.

7/10
haughton jest offline