View Single Post
stare 14.05.2008, 11:54   #2
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Irbis prezentuje: jak mieszkają państo Podróżnik.

Witam po dłuższej Twojej nieobecności w tym dziale

Jak zwykle jestem pod wrażeniem tego, co robisz z Maxis'a (pomimo, że nie przepadam za tym, co jest dostępne w grze). Udaje Ci się to, o czym większość osób może tylko pomarzyć - Twoje domy znacząco różnią się od siebie pomimo tego, że korzystasz z niewielkiej ilości dostępnych mebli i dekoracji.

Bryła domu niezbyt przypadła mi do gustu ze względu na smutną kolorystykę i dziwaczny dach. Moim zdaniem nie zaszkodziłaby odrobina np. jasnej cegły, albo tynku żeby ożywić trochę bryłe budynku. Bardzo ładnie za to rozplanowałaś ogród - jest czysty, schludny i dużo w nim miejsca. Świetny pomysł z altanką.

Bardzo podoba mi się odważne łączenie kolorów w posiadłości państwa Podróżnik. Zieleń i czerwień nie są moim zdaniem barwami, ktore łatwo się komponują, ale tutaj połączyłaś te kolory w odpowiednich proporcjach. Cały parter domu sprawia wrażenie takiego swojskiego, zwyczajnego, lekko zagraconego domowego ogniska. Bardzo lubię wnetrza, w których jest dużo bibelotów i dekoracji, sprawia to wrażenie, że budynek jest zamieszkały. Mam zastrzeżenia tylko do różowego telefonu, który odcina się od reszty pomieszczenia oraz do kuchni, która wydaje się być "upchnięta" w ciemnym kącie (niedobry monitor, niedobry ). W takim wesołym, rodzinnym domu kuchnia powinna być jasna i słoneczna.

Piętro: nie podoba mi się kolor ścian w sypialni Teresy i Teodora. To pewnie również wina monitora, ale u mnie odcień ten wygląda jak wściekły, "adwentowy" fiolet - nie mógłbym wypocząć w pomieszczeniu o takiej kolorystyce ścian. Pozostałe pokoje bardziej przypadły mi do gustu - widać, że są zamieszkane przez dzieci. Widzę również, że używasz "sztuczek" do łączenia obiektów, dzięki temu mebelki nabierają zupełnie innego charakteru. Bardzo podoba mi się kącik do nauki w pokoju Tiny - wszystko co niezbędne jest pod ręką.

W górnej łazience kolejne trudne moim zdaniem połączenie barw: zieleń i błękit, ale podobnie jak na parterze poradziłaś sobie znakomicie z takim zestawieniem. Całość podoba mi się nawet bardziej od łazienki na dole.

Podsumowując: udało Ci się ukazać miły, rodzinny klimat, jaki panuje w domu Podróżników. Oryginalna kolorystyka pomieszczeń oraz zastosowane dodatki wprowadzają ciepłą, pozytywną atmosferę, a sama rodzinka jest bardzo sympatyczna.

Ostatnio edytowane przez haughton : 14.05.2008 - 18:53 Powód: literówki
haughton jest offline