Na początek: wiem, że porównania na forum nie są mile widziane, ale dom ten z zewnatrz przypomina mi niektóre z projektów
ulmille - nazwa kojarzy mi się z parcelą
"Dom ad_20", a "odstające" ściany i ich kolorystyka - z domem
"EON". Ponadto okna dachowe, zimna ceglana ściana w sypialni oraz kombinacja wystających ścian z dużymi oknami są (przynajmniej dla mnie) znakiem rozpoznawczym
ulmille i efekt końcowy lepiej wygląda w jego projektach.
Bryła budynku jest utrzymana w stylu modern i nie pasują do niej "wiejsko" wyglądajace grządki przed wejściem. Poza tym pustawa przestrzeń wokół domu i brak ogrodzenia bądź krzaczków oddzielających dom od ulicy pogłębia surowość bryły.
Wnętrza generalnie umeblowane sa poprawnie, ale brakuje w nich czegoś, co przykuwa uwagę. W sypialni pomieszałaś modernistyczną kanapę i obrazy z kraciastymi zasłonkami i japońskim wachlarzem, dodatkowo sprawia ona wrażenie wyjątkowo zimnej. Salonik dla kontrastu jest przytulny, ale jego klimat psuje ceglana ściana oddzielająca go od kącika jadalnego. W łazience nie pasują mi pstrokate bamboszki i recznik - nie wygladają dobrze w pomieszczeniu wyłożonym płytkami w kwiaty.
Ogółem: klimat domu jest niespójny - bryła oraz sypialnia utrzymane w surowym stylu a salonik i kuchnia są bardziej neutralne. Brakuje mi rzutów zwłaszcza że zrobione przez Ciebie zdjęcia nie pozwalają zorientować się w rozkładzie pomieszczeń.