View Single Post
stare 17.06.2008, 14:27   #4
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pierwszy domek by asiolek ;P

Szkoda, że zdjęcia takie małe i dziwnie rozmieszczone, przez co niewygodnie się je ogląda, ale przeżyjemy.

Bryła - nic specjalnego, kwadratowy budynek obłożony cegłą (tynkiem?) w różnych kolorach. Niepotrzebnie pomieszałaś widokowe, współczesne okna z tymi maleńkimi posiadającymi okiennice - gryzie się to stylistycznie. Przesadziłaś też z wielkościa basenu, chociaż podoba mi się "altanka" na wodzie. Generalnie otoczenie parceli jest przyjemne dla oka, wyglądałoby jeszcze ładniej na większych zdjęciach.

Podobają mi się zestawy kolorystyczne w niektórych pomieszczeniach, np. szaro-różowa sypialnia, czy błekitno-brązowy pokój rozrywkowy.. Szkoda, że nie wszystkie meble w sypialni są utrzymane w odcieniach szarości - ciemnobrązowa szafa i stolik "odstają" od reszty.

Główne minusy jakie zauważyłem, to:

- mieszanina stylów (łazienka stylistycznie przypomina mi pseudo-wiktoriańskie wnętrza, kuchnia jest utrzymana w "wiejskim" stylu, w pokoju rozrywkowym dominują nowoczesne elementy, sypialnia trąci romantycznym nastrojem zepsutym przez ciemne meble, a salon jest urządzony wspołcześnie).

- część obiektów ustawiona jest "jak popadnie". Z uporem maniaka wieszasz na oknach telewizory, ręczniki i serduszkowe ramki, stawiasz na nich biurka, kanapy, szafki i stoliki. Bardzo brzydko to wygląda zwłaszcza, że miejsca w pomieszczeniach masz pod dostatkiem. Przez te zabiegi wnętrza wydają się pustawe. Widziałaś kiedykolwiek np. telewizor plazmowy wiszący na oknie?

- brakuje drobiazgów dekoracyjnych: obrazków, figurek, roślin, zasłonek w oknach. Dzięki nim dom wydaje się bardziej przytulny i zamieszkały.

Ogólnie jak na pierwszy dom nie jest źle. Masz smykałkę do łączenia kolorów, poćwicz trochę a na pewno cos z Ciebie będzie.

Ostatnio edytowane przez haughton : 17.06.2008 - 15:05
haughton jest offline