Temat: Studio
View Single Post
stare 19.06.2008, 10:56   #13
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Studio

Dla mnie nie ma znaczenia, czy dom umeblowany jest obiektami z gry, czy z Internetu - jesli tylko całość wygląda dobrze i poszczególne elementy pasują do siebie tworząc odpowiedni klimat. Wychodzę z założenia, że pokazywanie projektów w dziale "Domy" ma na celu zaprezentowanie umiejętności architektonicznych i aranżacyjnych oraz wyobraźnię użytkowników w szeroko pojętym znaczeniu tego słowa, a nie biegłość w komponowaniu wnętrz z maxis'owskich rzeczy. Ale do rzeczy:

Bryła faktycznie jest koszmarna i nie pasuje do charakteru, w jakim utrzymane są poszczególne pomieszczenia. Mimo tego podoba mi się kontrast pomiędzy otoczeniem kojarzącym mi się z ubogą dzielnicą, a wnętrzem budynku - nowoczesnym i kosztownym.

Jeśli chodzi o wystrój samego domu - mam problem z jednoznacznym stwierdzeniem, czy jest udany, czy też nie. Z jednej strony bardzo podoba mi się techniczna strona Twojego projektu - nowoczesna linia aranżacyjna, dobrze zagospodarowana przestrzeń, eleganckie połączenie bieli, czerni, błyszczących powierzchni i metalowych dodatków. Duży plus dla Ciebie za konsekwencję - wszystkie pomieszczenia są idealnie skomponowane kolorystycznie i utrzymane w jednym stylu. Najbardziej podoba mi się salon i łazienka - elegancja i styl, gdzie okiem nie rzucisz.

Z drugiej strony: dom jest przeraźliwie monotonny i nie sprawia wrażenia zamieszkałego. Osobiście dodałbym do niego ze dwa żywe kolory, które mogłyby przełamać to zimne połączenie bieli i czerni i dodać "duszy" wnętrzom - nawet obecne w domu rośliny nie pomagają w złagodzeniu tego surowego, sztywnego klimatu. Nie wyobrażam sobie mieszkania w otoczeniu jedynie dwóch kolorów.

P.S. Alex pozuje na twardziela, a w szafie ma dosyć pokaźną kolekcję kolorowych sukienek. Wygląda na to że pokazał więcej szczegółów, niż zamierzał.

Ostatnio edytowane przez haughton : 19.06.2008 - 11:45
haughton jest offline