View Single Post
stare 23.06.2008, 23:54   #26
Gootek
Guest

Excl Odp: Laptop a Simy?

Cytat:
Napisał perslyy Zobacz post

Sory bardzo ale mu tu mówimy o Simsach 2 a nie oniewiadomo jakich grach które żrą multum wszystkiego...żal...
Dziecinko, od razu widać, iż raczej nie znasz się na sprzęcie. 8400 to dość słaba karta, z pewnością uciągnie dwójkę, ale o trójce raczej bym na Twoim miejscu zapomniał. Jak już ktoś wcześniej wspomniał Dx10 to tylko markteting - karta o takim taktowaniu GPU w życiu nie uciągnie The Sims 3. Cytując Ciebie - "żal" ^^.
__________________________________________________ __________________

Swoją drogą - też mam pewne pytanie, a nie chcę zakładać nowego topicu. Do grających w sims 2 na kadłubkach (głównie chodzi mi o Compale JHL90/JFL90/FL90). Z lektur paru forów (nie tylko polskich) wyczytałem, iż GF 8600M GT ( z drr2) ma problemy z wyrenderowaniem TH2 - gra niekiedy się nie włącza, wywala się z errorem na pulpit, ewentualnie pojawiają się błędy w grafice. Rzecz jasna nie chodzi o moc obliczeniową GPU (ta z pewnością jest wystarczająca), ani o sterowniki (rzekomo nawet na najnowszych się wywala)- to chyba raczej kwestia architektury karty - więc - czy ktoś grał na kadłubku z 8600MGT w sims2? I czy gra w ogóle się uruchomiła?

No i druga kwestia - GF9600M GT z JHL90. Ta karta jest niewiele silniejsza od poprzedniczki 8600MGT (raptem paręset punktów więcej w 3dmark06), jednakże - z tego co wiem - różni się od niej architekturą. Co prawda, premiera gf96mgt dopiero w połowie lipca - jednakże - myślicie, iż ta karta rozwiąże dość powszechny problem z gf86mgt? Ja spekuluję, iż może rozwiązać większość problemów z graniem na kadłubku, chociaż - im dłużej się zastanawiam, tym bardziej powątpiewam...

Waham się między JHL90, a FL90, więc ta kwestia jest dla mnie dość ważna.

Ostatnio edytowane przez Gootek : 24.06.2008 - 08:39
  Odpowiedź z Cytatem