Nie jest to na pewno najgorszy dom, jaki widziałem na forum, ale...
Popełniłeś ten sam błąd, co większość z nas przy budowaniu pierwszego domu z zamiarem pochwalenia się nim na forum - za duże pomieszczenia, meble upchnięte po kątach i puste ściany. Spójrz przykładowo na salon: ma wymiary 6x7 "kratek" a stoi w nim jedynie telewizor, kanapa i trzy automaty do gier upchnięte w kącie, niczym w podrzędnej knajpie.
Sypialnia na górze pod tym względem wygląda jeszcze gorzej: łózko, komoda i jedna roślina w pomieszczeniu zajmującym całe piętro domu. Rozumiem chęć pokazania przestronności wnętrza, ale to juz przesada. W całym domu naliczyłem się jedynie trzech roślin plus wazon z kwiatami i doniczka z badylami, poza tym nie widzę nigdzie lamp, firanek, obrazów, dywaników i innych tego typu ozdób, które dodają wnętrzom ciekawego wyglądu.
Bryła ma za wysoki dach, a w połączeniu z kamiennym ogrodzeniem sprawia, że dom wygląda bardziej jak budka wartownika w forcie Knox, niż jak budynek mieszkalny. Moja rada: poćwicz budowanie; zbuduj dom i wyobraź sobie, że masz w nim zamieszkać a od razu nasunie Ci się mnóstwo pomysłów, jak zagospodarować i umeblować wnętrza. Wyobraźnia to naprawdę potężne narzędzie.

P.S. Generalnie dobrze dobierasz meble i trzymasz się jednego stylu (z małymi odchyleniami), a to duży plus.