Odp: Na Wiejskiej
Jak tylko zobaczyłem pierwsze zdjęcie, pomyslałem sobie: "jaki uroczy, wiejski domek". Bardzo fajny pomysł z tym dachem (dzięki za linki, bo widziałem go gdzieś już wcześniej i nie pamiętałem, na jakiej stronie). Otoczenie budynku również pasuje do jego wyglądu, tylko jest trochę monotonne: cztery identyczne grządki kwiatów i dwie identyczne grządki słoneczników - przydałoby się trochę urozmaicenia. Parasol za domem nie pasuje do "wiejskiego" charakteru bryły.
Jeśli chodzi o wnętrza: urządziłaś wszystko naprawde ładnie, przepięknie dobrałaś kolory oraz dodatki i nie ma się do czego przyczepić. Razi mnie jednak że tak bogate, nowoczesne aranżacje zamknęłaś w przaśnej chatce, przykrytej słomianą strzechą - zupełnie to do mnie nie przemawia. W całym domu jedynia kuchnia trąci wiejskim klimatem - reszta pomieszczeń jest nowoczesna, z eleganckimi dodatkami. Nie jest to dobry kontrast. Mam też jedną uwagę odnośnie łazienki - wygląda ona jakby była meblowana tylko i wyłącznie do zdjęcia - wszystko stoi na jednej ścianie, a reszta pomieszczenia jest pusta.
Ostatnio edytowane przez haughton : 10.07.2008 - 10:08
|