Cytat:
Napisał daniel
A ja mam pytanie zamiast fatalnie może wymieniłbyś co miałbym zmienić aby nie było po twojemu fatalnie
|
Jak sobie życzysz. Wymienię w punktach.
1. Scena początkowa - lekko się przycina, widać kryształki nad domami (wiem, że nie można się tego pozbyć, ale skoro się nie da, to po prostu nie kręci się scen z widocznymi kryształkami), i jeżdżące samochody. To wszystko burzy piękną scenerię, jaką można sobie wyimaginować czytając opis serialu.
2. Muzyka słabo pasuje do zagrożenia sytuacji, jakie stwarza czarodziej i mrożące krew w żyłach opisy sytuacji.
3. Niemal wszędzie powtarza się słowo 'bajki'. Mogłeś rzadziej go używać lub zamienić jakimś innym wyrazem.
4. Raz czcionka to Comic Sans, a raz zwykły Arial... To w końcu zastanów się.
5. Cytuję: "Czy zły mag dopnie swego ? a może na odwrót ? [...]" Nie dość, że błędnie zapisane, to jeszcze brzmi tak jakoś dziwnie...

To 'a może na odwrót' wyrzuciłbym na zbitą twarz.
6. Tytuł miesza się z pozostałymi wyrazami. Np. na końcu postawiłeś tekst: "Serial Co by było gdyby już 28 lipca". Przed 'co; i po 'gdyby' powinien być cudzysłów.
7. A muzyka nadal sflaczała i nudna. Nie kojarzy się z potężnym wyzwaniem, jakiemu muszą sprostać bajki.
Tyle ode mnie. Pozdr.