View Single Post
stare 31.07.2008, 11:21   #6
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Drugi domek by Seraf

Widzę, że nie musiałem długo czekać na kolejny dom Twojego autorstwa. Podoba mi się dużo bardziej niz poprzedni: ciekawsza bryła, zarówno jeśli chodzi o kształt jak i kolor, lepiej zagospodarowane wnętrza i większe zróżnicowanie barw. Otoczenie nadal wydaje mi się puste zwłaszcza, że kształt i kolor bryły przywodzi na myśl uroczy domek na przedmieściach, co mnie osobiście kojarzy się z kolorowym, kipiącym życiem ogrodem. Bardzo podobają mi się jednak rabatki kwiatowe otaczające budynek od frontu.

W środku również dużo lepiej niz w poprzednim projekcie - zastosowałeś różne pokrycia ścian, co znacznie ożywiło wnętrza, zwłaszcza sypialnie. W salonie brakuje mi czegoś, co mogłoby przełamać ten spokojny, beżowo-brązowy klimat, a w kuchni szafki zlewają się ze ścianą - przydałby się kontrast kolorystyczny, dzięki któremu pomieszczenia stają się ciekawsze. W zielonej sypialni łóżko z czarno-białą pościelą nie pasują mi do eleganckiego szezlonu i wiejskiego dywanika. Łazienki to jak na razie Twój słaby punkt - lepiej niż poprzednio, ale wciąż sztywno i zimno.

Już po raz drugi mam wrażenie że chciałes pokazać coś lepszego, ale z braku odpowiednich mebli i dodatków wyszedł taki typowo maxisowski dom.
haughton jest offline