Aaagrh!!! Prześladują mnie polskie znaki w tych komentarzach!!! Rozumiem patriotyzm w różnych zabiegach lingwistycznych, ale polskimi znakami trzeba umieć się posługiwać:
Ruika:
"cały jej urok psuję źle dobrany tynk"
"Bardzo podobają mi się Twoje pracę"
simziaba094:
"łazienka Ci łądnie wyszla"
"żyrandol trochę nie pasuję"
Niech Wasza miłość do języka ojczystego wyrazi się w inny sposób!!!!!!!!
A co do domu:
Elewacja frontowa kojarzy mi się z amerykańską willą na przedmieściach, jeszcze te dwa samochody! Wygląda to po prostu świetnie!!!
Natomiast z innych stron wygląda po prostu dobrze.
A jeśli chodzi o samo wejście, drzwi frontowe i te małe zarośla w okolicy (zdjęcie 7-8)- cudownie, uwielbiam takie efektowne miejsca jak to, gratuluję.
Ogródek ładny, podoba mi się. A jeśli chodzi o to wysokie białe ogrodzenie- patrząc od zewnątrz wygląda jak mur berliński albo zagroda dla bydła (

, ale patrząc z tarasu to jest to idealne rozwiązanie dla odseparowania tak zacisznego miejsca od wścibskich oczu sąsiadów. Wobec tego grzech zostaje wybaczony, zagroda zaakceptowana.
Wnętrza- super.
Zacznę od tego co mi się nie podoba: lista nie jest długa, chodzi mi tylko o niebieską łazienkę: nie lubię morskiego motywu w takich miejscach, ale co komu pasuje. Ja po prosu nie lubię... więc oceny za to nie obniżę, bo chyba jednak wszystko jest dobrze dobrane...
To co mi się podoba: oj, nie wymienię wszystkiego, bo by mi palce uschły od pisania, wymienię tylko najważniejsze:
* jednolity styl- wszystko do siebie pasuje, jest zgrane zarówno pod względem stylu jak i koloru. Od razu widać konsekwencję w dobieraniu dodatków.
* czarna ściana w salonie- uwielbiam. Jest idealna, w odpowiednim miejscu, wspaniale kontrastuje z otoczeniem. Podoba mi się ogólnie cały salon, tylko jedna uwaga: kanapa. Ma odpowiedni kształt, ale powinna być nieco jaśniejsza, ale może czepiam się szczegółów...
* łazienka z ciemnego drewna- nic dodać, nic ująć. Samo sedno.
* ogród zimowy- nie wiem jak to nazwać, ale dodaje domowi uroku, życia.
* podłoga w kuchni- samo pomieszczenie jest po prostu zgrane, ale najbardziej moją uwagę przyciągnęła właśnie podłoga, pasuje do wnętrza idealnie, a do tego sama w sobie jest przepiękna.
Dom uważam za udany. Pomijając łazienkę daję za niego 10/10 i czekam na następne!