View Single Post
stare 17.08.2008, 18:16   #10
brzos

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

Kiedyś już chyba pisałam tutaj o moich maxisowych rodzinkach, ale nie pisałam chyba o tym.
Jedną rodzinkę opiszę, reszta jest nieciekawa.
W Miłowie żyli sobie...
Biedakowie. Dobrze znana rodzina, choć nie bogata.
Balbina, samotna matka wychowująca dwóch synów - nastolatka Damiana i małego Błażeja - po niedługim czasie ponownie zachodzi w ciążę z trzecim synkiem.
Nazwałam go Bernard. Jeszcze przed narodzinami Bernarda do Biedaków wprowadziła się mała rodzinka, Kordiałkowie.
Było to małżeństwo z córką, nastolatką, piękną Anielą.
Pójdźmy nieco dalej. Mniej więcej dwa dni później Balbinie urósł brzuch.
Dzień później to samo stało się... matce Anieli, której imię jest nieznane z powodu jej wczesnej śmierci.
Aniela i Damian zakochali się. Wkrótce na świat przyszedł wyżej wymieniony Bernard, a deko później światło dzienne ujrzała Ida, siostrzyczka Anieli.
Ponieważ dom był malutki, brakowało miejsca. Aniela i Damian w tym czasie dorośli.
Postanowili że przeprowadzą się wraz z Idą, Bernardem i Błażejem do nowego domu. Tak też zrobili.
A troje starców zostawili w starym domu Biedaków.
W nowym, dużym domu Damian i Aniela pobrali się, a Aniela zaszła w pierwszą ciążę.
Ida i Bernard powolutku dorastali, podobnie jak Błażej.
Aniela rodzi. Para bliźniaczek! Ich imiona zapomniane.
Przy drugiej ciąży Błażej skończył 18 lat i wyprowadził się. Ida i Bernard zostali nastolatkami i podobnie jak rodzeństwo, zakochali się.
Damian stał się w końcu ojcem trójki dziewczynek.
Wkrótce Ida i Bernard dorośli, pobrali się, i niedługo potem Ida urodziła małego Baltonę.
Wyprowadzili się, a wtedy Damian, Aniela i trzy latorośle zostały same.
Wtedy Damianowi znudziło się proste życie, poszedł po szczęście do siostry swej pierwszej miłości - Liliany Przyjemniaczek, która też była już dorosła.
*
Lila jest obecnie w ciąży z Damianem, ale on wrócił do żony.

THE END

Liv, tak, żywcem z Jeżycjady

Ostatnio edytowane przez brzos : 18.08.2008 - 14:51
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem