View Single Post
stare 07.10.2008, 06:01   #19
vibratoria
Guest

Domyślnie Odp: Mój pierwszy domek na forum

Uwielbiam styl modern, więc jak zobaczyłam nowoczesną i całkiem nieźle wykonaną bryłę pomyślałam, że może oto kolejny talent nam rośnie na forum na miarę haughtona czy ulmille. O jak bardzo się zawiodłam.

Bryła ogromna, ale dzięki zastosowaniu różnych tekstur i tapet wygląda nieźle.
Niestety ogród utrzymany w stylu, którego nie jestem w stanie nazwać psuje cały efekt i pierwsze pozytywne wrażenie pryska jak bańka mydlana.

A dalej jest już tylko gorzej. Pomieszczenia zdecydowanie za wielkie, sprawiają wrażenie jakbyś się spieszyła i zabrakło Ci pomysłu i konsekwencji na ich ukończenie.
Tutaj znowu zaczyna się ciekawie, ale to są tylko dwa dobre zdjęcia (hall i jadalnia) pomieszczeń utrzymanych w surowym (a mimo to ciepłym) stylu modern. I na tym ciekawie się kończy.
Wszędzie dalej jest pusto, nudno i mimo użycia ciepłych barw - smutno.
Przy czym w momencie gdy zobaczyłam pokój dziecka przeżyłam szok. Zaczęło mi się wydawać, że przez przypadek wkleiło Ci się zdjęcie z innego projektu. Ale nie. Rzuty mówią same za siebie. I w ten sposób utwierdziłam się w poprzednim odczuciu - brakuje konsekwencji i stylu, nawet jeśli chciałaś zrobić dekoracyjny misz-masz.

Pełno wszystkiego a nie ma na czym oka zawiesić.