Ilios - kolejny Twój dom , którego piękno absolutnie mnie urzeka .
Widzę , że bryła domu stylizacją nawiązuje do architektury typowej dla Południa Europy . O tym , że się nie mylę przekonuje mnie biała elewacja ścian połączona z kamieniem , arkady oraz drzwi i okna w błękitnym kolorze . Barwy roślin otaczających dom również podkreślają ten styl . Olbrzymi różowy krzew zdobiący fronton , przywodzi mi na myśl krzewy bugenwili . Stworzyłaś tak czytelny dla odbiorcy klimat , że wystarczy spojrzeć zaledwie przelotnie , by poczuć gorące słońce Południa .
Dla utrzymania właściwego klimatu , wnętrze zdominowałaś kolorem niebieskim co jest bezbłędnym wyborem . Kolory ścian stanowią idealne połączenie z całością . Szczególnie podoba mi się nierówna faktura tynku w salonie wykończona pięknie zdobionym gzymsem . Dzięki temu salon oprócz tego , że doskonale podtrzymuje klimat - jest bardzo elegancki . Piękna dekoracja na stoliku kawowym .
Przechodząc do kuchni , utwierdzam się w przekonaniu jak bardzo ten projekt przemyślałaś . Idealne zestawienie barwne , a do tego obowiązkowa kamienna posadzka - mozaika ! Poznałam już Twoje projekty i upodobania i wiem , że uwielbiasz styl modern . Meble w kuchni tylko to potwierdzają , ale jednocześnie stanowią idealne powiązanie z całością . Bardzo ładnie wygląda niebieska cegła . Dekoracje w postaci terakotowych dzbanków są świetnym elementem dekoracyjnym ! .
Moją uwagę bardzo przyciąga także łazienka znajdująca się na dole . Wybór ściennych płytek , koloru oraz mebli - bardzo dobry . Tak samo druga łazienka na piętrze prezentuje się ciekawie szczególnie poprzez wybór posadzki .
Właściwie mogłabym rozwodzić się nad każdym pomieszczeniem , ale wniosek byłby ciągle jeden - wszystko piękne , doskonałe !

W Twoich projektach jest dla mnie szczególny urok , mogłabym oglądać je ciągle i nie byłabym znudzona . Nie powstrzymam się i znowu napiszę , że uwielbiam sposób w jaki dekorujesz swoje domy . Dla mnie jesteś w tym temacie perfekcjonistką ! Do każdego projektu dobierasz elementy ozdobne tak , by podkreślić styl i zarazem uniknąć powtarzania .
Na koniec dodam , że projekt doskonale choć złudnie - przypomina rzeczywistą scenerię
gorącego klimatu .