Cytat:
tylko nie jest to z myslą o 100% simach raczej o rzeczywistości
|
Moden Nowa Huta "łelkom tu"?
Z zewnątrz.
No takie sobie przeciętnie wykonane blokowisko jakich wszędzie pełno. Ładne, ponieważ jest nowe i nie nosi śladów użytkowania. I tylko dlatego. Za mało miejsc parkingowych. Nie podoba mi się opcja dwóch garaży dla wybrańców. I w dodatku nie pasuje kolorystycznie. Tak, widziałam, że napisałeś o parkingu podziemnym. Wjeżdża się do niego przez maxis-ową skrzynkę pocztową?
Otoczenie osiedla jest łyse. Brakuje roślinności. Nie podoba mi się to szklane coś z leżakami pod spodem. Taka forma turystyki słonecznej czy opalania jednoznacznie kojarzy mi się z mikrofalówką.
I z tego co zauważyłam drugi etap zaczyna przypominać pierwszy.
Wewnątrz.
Rozkład mieszkań jak w bloku z czasów PRL. Nudy. I do tego ten hall - ciasny i wąski. Nie ma schodów? Czyli w razie pożaru pakujcie sie ludziki kochane po 20 do windy albo skaczcie sobie przez okna tak? A w razie awarii windy wzywajcie Spidermana, Supermana i Pszczółkę Maję na pomoc?
Podsumowanie.
Nie podoba mi się. Nie widzę w tym projekcie nic nowego. Żadnej innowacji. Żadnego ciekawego pomysłu. Zero kreatywności. Wszystko to już istnieje w rzeczywistości. I to istnieje od ładnych kilkudziesięciu lat. Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego budując z myślą o rzeczywistości po prostu powielasz kiepskie pomysły architektów, którzy już dawno odeszli na emeryturę. I to nawet nie powielasz ich poprawnie.
3/10