Dzięki za wszystkie dotychczasowe komentarze

Widzę, że osiągnęłam zamierzany efekt. Postawiłam sobie w FS jeszcze jeden, bardzo ważny cel, który będę się starała realizować...
Widzę, ze zastanawia Was, co z porywaczami. To jest wątek poboczny, bo akcja będzie dotyczyła czegoś innego, aczkolwiek konsekwencje tego co się stało będą przyczyną dalszego rozwoju wydarzeń. Zdradzę tylko, że Dustin popadnie w poważne kłopoty, które spowodują "załamanie się" rodziny.
I uprzedzam: "trójka" jest smutnym FS, więc przyzwyczajcie się do tego. Bardzo chciałbym, żeby w niektórych momentach, Wy, czytelnicy, popłakalibyście się. Ja sama często płaczę pisząc kolejne odcinki...
I reszta wyjaśnień:
"Dustin dziękował za dwie istoty a co z drugim dzieckiem?"
Brałam pod uwagę to, że jednak to dziecko jeszcze się nie narodziło

"wypadałoby o tym wspomnieć, i skąd Lily wiedziała, że Dustin wraca z Tanią?"
Przecież to wyjaśniłam... "Usłyszała warkot silnika. Wrócili!"
"A tak w ogóle to ja się czuję inwigilowana, teksty Dustina są dziwnie znajome np. ten "Po co kręcisz?" "
Chciałam, żeby to było... po naszemu

"Mimo wszystko muszę Ci powiedzieć, tylko bez jakiś załamań mi tu proszę, że wyczuwalna jest Twoja rezygnacja, czuć to, że nie wkładasz w to już tyle pasji i że pisanie nie sprawia Ci już tyle samo przyjemności co na początku."
Masz rację. Trochę nie radzę sobie z wybranym tematem, muszę przyznać. Chociaż staram się... :/
Wiem, że FS nie jest do końca dopracowane. Staram się z opisami, z dialogami ale z "życiowością" mi nie idzie

"straciłaś nieco tej radości"
Bo wiem, że mi to nie idzie.
"No i gratuluję rocznicy, z wielkim zaciekawieniem obejrzałam skany Twoich zapisek i jestem pod wrażeniem Twojego profesjonalizmu, szczegółowego planu, rozpisania tego wszystkiego"
Thx

. Jeszcze dorzucę więcej takich bonusów, np. z "Powrotu..." a nawet teraz z "Szansy"

Ale to nie jedyne bonusy. Mam przewidziane także tzw. odcinki specjalne, czyli niektóre ważne momenty od zakończenia AND2 do początku AND3

"Co ty znów wymyślisz Livi?"
Wymyślić to jedno, a napisać drugie

Często jest tak, ze pisząc improwizuję, tzn. wpadam na jakiś wcześniej nie przewidziany pomysł i wplatam go w tekst.
Jak myślicie, czy bilet Dustina do Polski w AND 2 miałam zaplanowane?
Oczywiście, że NIE! Wymyśliłam w trakcie pisania

"Ładnie opisane uczucia i przemyślenia, ojca. Aż sama się zestresowałam!"
O to mi chodziło.
I uogólniając: będzie przerwa w pisaniu. 5 odcinka spodziewajcie się na początku grudnia. Musze się skupić na nauce, a nie na graniu w Simsy i pisaniu FS.
Jak wyjdę z tarapatów (ocenowych), to wezmę się za pisanie.